Categorieën & tags

Door de categorie in het menu (of hieronder in de kopjes) aan te klikken, kom je op een pagina waar alle artikelen binnen deze categorie zijn verzameld. Onderaan deze pagina vind je alle tags die op Salami stinkt gebruikt zijn.

Mooi & Fit

Net als wel meer mensen doe ik graag mijn best om goed voor de dag te komen, zowel qua uiterlijk als fitheid. EDS maakt dat iets lastiger, maar door alles op mijn eigen tempo en niveau te doen, hoop ik overbelasting te voorkomen en mijn spieren sterk te houden.
Dat goed voor de dag komen is soms een uitdaging, doordat ik steeds vaker mijn rolstoel gebruik en mijn kledingkast daar nog niet op is ingesteld. Reden genoeg om regelmatig achter de naaimachine te kruipen!

Onderwijs

In het dagelijks leven werk ik als docent in het mbo. Tegenwoordig sta ik dan wel niet meer zo heel veel voor de klas als examenleider, maar dat betekent niet dat ik minder betrokken ben bij het onderwijs.

Sommige artikelen binnen deze categorie zijn specifiek gericht op de opleidingen waar ik lesgeef, anderen wat breder gericht op mbo of onderwijs in het algemeen.

Gezin

Natuurlijk deel ik het liefst de leuke dingen die ik met mijn gezin onderneem, zoals uitstapjes en activiteiten. Maar soms toch ook de lastige kant van het ouderschap. En heel soms trek ik het nog een stukje breder: naar mijn werk waarin ik als docent pedagogiek mijn studenten leer om andermans kinderen op te voeden (en zichzelf daarmee ook een beetje).

EDS

Ehlers Danlossyndromen (EDS) zijn een groep zeldzame bindweefselaandoeningen waarbinnen verschillende types en gradaties zijn. Met dit blog wil ik ook wat meer bekendheid geven aan EDS, soms wat algemeen, maar meestal vanuit mijn eigen beleving. Waar ik tegenaan loop in mijn werk, hoe ik een balans probeer te vinden tussen inspanning en ontspanning en welke hulp(middelen) mij daarbij helpen.
Ik laat me niet graag door mijn beperking tegenhouden om dingen te doen of ondernemen. En het liefst doe ik dat allemaal ook gewoon zelf.

Gastblog

In het kader van de EDS Awareness maand in mei heb ik aan lotgenoten gevraagd om een gastblog te schrijven over een stukje van hun leven met het Ehlers Danlos Syndroom. Want ook al beschrijf ik in mijn blog al veel over hoe mijn leven met EDS eruit ziet, ik ben in mijn eentje niet representatief voor de groep EDS-patiënten. Van de vijf verschillende types heb ik dan wel het meest voorkomende binnen EDS: het hypermobiliteitstype, of type 3, maar ook binnen dit type is er een heel spectrum aan klachten die in meerdere of mindere mate voorkomen.

Vandaar dat ik deze maand ook andere mensen met EDS aan het woord laat, om zo ook een breder beeld te kunnen geven hoe het is om te leven met EDS.  Al deze gastblogs zijn in deze categorie verzameld.

Huis

Ons huis is een eindeloos klusproject, maar tegelijkertijd echt een thuis. En zo zijn er best wat projectjes waar ik trots op ben.

Blog

Dat bloggen is een leuke hobby voor mij, waar ik soms wat meer over wil vertellen. Of ik heb iets te melden dat onder geen enkele andere categorie valt, dan schuif ik het ook hieronder.

Tags

begrip blog boek Bol affiliate chronisch ziek dagboek dans dansrolstoel DIY EDS Awareness EDS Awareness 2017 EDS Awareness 2018 edsawarenessmonth Ehlers Danlos Syndromen Ehlers Danlos Syndroom fietsen FragileButUnbreakable fusion buikdans gastblog hEDS hobby hulpboek hulpmiddelen inclusie inclusiedans jurk lesgeven Leven met pijn onderwijs opvoeden review rolstoel rolstoelmode SalamiStinktDIY salamitechniek ThisIsEDS toegankelijkheid Uitstapjes waarden werk Werken met een beperking WMO wonen zelfgemaakt zelfredzaamheid