Privacyverklaring Salami stinkt

In deze privacyverklaring wordt uitgelegd welke persoonsgegevens door Salami stinkt verwerkt worden en wat hiermee gedaan wordt. Deze website wordt beheerd door Jacqueline van Kuilenburg, zij is ook verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens op Salami stinkt.

Heel kort samengevat zijn deze gegevens nodig om de website zo goed mogelijk te kunnen laten functioneren, inzicht te krijgen in het gedrag van de lezers en waar nodig contact op te nemen.

Het meeste heb je nog altijd zelf in de hand: jij bepaalt welke gegevens je achterlaat als je een reactie plaatst, wat je doet met je social media en hoe jij je browser hebt ingesteld wat betreft het verzamelen van cookies.

 

Deze verklaring is nog een beetje ‘werk in uitvoering’ en voor het laatst bijgewerkt op 30 juli 2018.

 

Contactgegevens:

https://www.salamistinkt.nl

jacqueline@salamistinkt.nl

 

Persoonsgegevens die verwerkt worden door Salami stinkt

Naam, e-mailadres, IP-adres en eventueel website

Deze vul je grotendeels zelf in als je een reactie achterlaat bij een artikel of op het contactformulier. In principe worden deze net zolang bewaard als dat de website online staat, tenzij je zelf aangeeft dit verwijderd te willen hebben. Deze gegevens gaan langs een spamfilter (Akismet) en wanneer ik ondersteuning nodig heb, zou de hosting hier ook bij kunnen.

Dankzij een SSL-certificaat kun je je gegevens veilig versturen via een reactie- of contactformulier. Mijn mailbox en website zijn goed vergrendeld en de servers van de hosting (Just Host) waar alles wordt opgeslagen in de cloud zijn ook goed beveiligd.

 

IP-adres, locatiegegevens, internetbrowser, apparaattype, jouw activiteiten op Salami stinkt en jouw surfgedrag over verschillende websites heen

Deze gegevens worden verzameld om de website te verbeteren en het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren. Dit gaat vooral via Google Analytics, waarmee ik ook een verwerkingsovereenkomst heb afgesloten. De gegevens worden vooral op de grote hoop gegooid, ze zijn voor mij niet te herleiden naar een specifiek persoon of mailadres. Deze gegevens worden 26 maanden bewaard.

IP-adressen worden geanonimiseerd door de laatste paar cijfers hiervan te coderen. ‘Gegevens delen’ is uitgezet en op dit moment gebruik ik nog niet de advertentiefunctie van Google en zullen er dus geen advertenties op Salami stinkt verschijnen naar aanleiding van jouw surfgedrag.

 

IP-adres en jouw zoek-/surf- en koopgedrag over verschillende websites heen

Om gebruik te kunnen maken van affiliate linking, ben ik aangesloten bij Linkpizza en het partnerprogramma van Bol.com. Als je op een affiliate linkje klikt en in die webshop wat koopt, dan krijg ik daar een klein percentage van. Zelf kan ik niet inzien wie wat besteld heeft, maar ik kan wel zien wat er via die affiliate link besteld is. Bol en Linkpizza hebben hier net zo min zicht op, dit gaat in code en er worden dus verder geen persoonsgegevens opgeslagen.

 

Social media en andere accounts

Als je reageert onder een bepaald account, dan is dat zichtbaar voor anderen, dat lijkt me logisch. Verder kun je door middel van de deel- of volgknoppen op de website gemakkelijk een artikel delen of Salami stinkt via social media volgen.

Andersom geeft dit voor mij weer informatie. Onder andere via Google Analytics, maar ook bijvoorbeeld op Facebook worden statistieken bijgehouden. Ook hier geldt dat ik de gegevens niet kan herleiden naar een specifiek persoon, maar bijvoorbeeld wel kan zien hoe vaak een artikel op Facebook gedeeld is, of hoeveel lezers er via Twitter op Salami stinkt zijn gekomen.

Soms wordt er gebruik gemaakt van ingesloten (embedded) inhoud, bijvoorbeeld een foto van Instagram of Facebook. Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website. YouTube filmpjes worden vanaf nu (mei 2018) in privacymodus ingesloten, zodat YouTube geen gegevens kan bijhouden. Eerder geplaatste filmpjes worden nog aangepast naar de privacymodus.

De gegevens die door Google Analytics verzameld worden, blijven 26 maanden bewaard. Wat betreft de social media verwijs ik je naar hun privacyverklaringen, mocht je meer informatie hierover willen:

 

Cookies

Salami stinkt gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Salami stinkt gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en wellicht in de toekomst advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Hier kun je alsnog tracking door Google aan- of uitzetten:

 

Niet naar jouw zin?

Mocht je het idee hebben dat er hier iets niet gaat zoals jij zou willen of zou mogen, dan zijn daar verschillende opties voor:

  • Je kunt je internetbrowser zo instellen dat er geen cookies opgeslagen worden. Zo worden alleen de gegevens verzameld die je zelf intikt.
  • Je kunt een mailtje sturen als je vermoedt dat er hier iets niet goed gaat met betrekking tot (de beveiliging van) persoonsgegevens.
  • Een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering van jouw persoonsgegevens kan naar hetzelfde mailadres: jacqueline@salamistinkt.nl
  • Als we er samen niet uitkomen, dan is er nog de mogelijkheid om de Autoriteit Persoonsgegevens te tippen.