IMG_20150401_131447

Over mij

Ik ben Jacqueline, 39 jaar en ik heb een heel leuk leven. Ik ben getrouwd, heb twee tienermeiden, werk als docent/examenleider in het mbo en vul mijn vrije tijd met dansen, fietsen en jurkjes naaien.

Maar naast dat leuke leven heb ik ook een chronische aandoening, genaamd EDS. Die zorgt bij mij onder andere voor pijn, subluxaties en niet lang kunnen lopen, staan of zitten.

Na een revalidatietraject gericht op chronische pijn ben ik dit blog begonnen. In eerste instantie om mijn ‘huiswerk’ vast te leggen waar ik met behulp van het boek ‘Leven met pijn’ en ‘De pijn de baas’ aan werkte. In dat laatste boek kwam de salamitechniek ook naar voren: het afwisselen van inspanning en ontspanning om zo goed mogelijk te kunnen functioneren, ondanks de pijn. En dat is nog best lastig om in de praktijk te brengen, er is gewoon teveel te doen om steeds maar weer te moeten gaan rusten. Inmiddels heb ik sinds 2013 de diagnose Ehlers Danlossyndroom en helaas gaat het fysiek steeds een beetje slechter met me. Er komt er steeds weer iets bij waar ik me op moet aanpassen, wat die salamitechniek ook steeds weer een uitdaging maakt.

Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen via de contactpagina of een mailtje sturen naar jacqueline@salamistinkt.nl

Mocht je geïnteresseerd zijn om samen te werken met Salami stinkt, dan verwijs ik je graag naar de pagina samenwerkingen voor meer informatie.

In de media

interview dansrolstoel groot vlaardingenIn de zomer van 2016 ben ik druk bezig geweest met crowdfunding voor mijn dansrolstoel. Hiervoor ben ik geïnterviewd door Groot Vlaardingen.

 

 

 

Metro

In november 2015 ben ik voor een special over chronisch zieken in nieuwsblad Metro geïnterviewd, het artikel is ook terug te lezen op de website Over chronisch ziek.

 

 

 

Our stories of strength - Living with Ehlers Danlos Syndrome

In 2015 heb ik mijn verhaal geschreven en ingestuurd naar Our stories of strength – Living with Ehlers Danlos Syndrome. Wil je het boek lezen, dan is het te bestellen via Amazon. Bedenk dan wel dat er nog invoerkosten bijkomen als je de paperback bestelt, een e-book is ook verkrijgbaar.

 

 

Recensie Leven met pijn

VED magazine is het patiëntenblad van de Vereniging van Ehlers-Danlos patiënten, hier heb ik een paar keer wat voor geschreven, onder andere deze boekbespreking in 2013 over het boek ‘Leven met pijn’, waar ik dit blog ooit mee begonnen ben.

 

 

Rijndam Journaal

In het Rijndam Journaal van januari 2013 is één van mijn blogs gepubliceerd. Rijndam is het revalidatiecentrum waar ik mijn eerste revalidatietraject heb doorlopen.