Genaaid in 2022

2022 was een vrij rustig jaar, ook wat naaien betreft. Toch blijft het leuk om het even op een rijtje te zetten allemaal. En al is het geen enorme lijst, er zitten wel een hoop blijvertjes bij.

Als je op de beschrijving meteen na de foto klikt, kom je bij een uitgebreider artikel over dit item.

Jurken

Echt zo vaak heb ik deze lange trui gedragen vorig jaar. Hij zit heerlijk, is warm, maar ook weer niet te warm. De zak aan de voorkant is handig om je telefoon in kwijt te kunnen. En natuurlijk om de geborduurde kat met middelvinger even tevoorschijn te toveren als iemand een middelvinger verdient. De band aan de onderkant zorgt ervoor dat hij niet omhoog kruipt, ook fijn!

Deze jurk heb ik in de zomer wel een aantal keer gedragen, maar niet bijzonder veel. Hij is lekker luchtig en wijd, maar door die wijdte niet goed te combineren met een vestje. En de kraag zakt steeds naar achter, dat is best vervelend soms.

Dit is echt één van mijn favorieten geworden. De zachte stof van de jurk maakt ‘m heerlijk comfortabel en het model ziet er mooi sierlijk uit. Ook prima wanneer het wat kouder is, want hier kan wel prima een vest overheen.

Nog een favoriet. Zo simpel om te maken en hij zit gewoon heerlijk. Zo met die witte benen eronder heb ik ‘m trouwens niet veel gedragen, meestal draag ik er een zwarte legging bij. En als het wat frisser is, dan mijn roze fuck-it-ritsvest erbij.

Deze jurk heeft het niet gehaald op mijn blog en heb ik eigenlijk ook nog maar weinig gedragen, omdat ik ‘m aan het eind van de zomer maakte. Maar hij is lekker luchtig, dus komende zomer zal ik ‘m vast nog vaak dragen.

Rolstoelspul

Met een nieuwe rolstoel had ik ook een nieuw tasje nodig om wat rolstoelbenodigdheden bij me te hebben. Deze rugleuning is uiteindelijk vervangen door een andere, waar het tasje niet op past. Ik weet nog niet wat ik er nu mee ga doen.

Mijn rolstoelhandschoenen slijten als een gek, dus maakte ik weer nieuwe. Met een klein stukje extra op de plek waar die het snelste slijt, eens zien hoe dat uitpakt. Het patroon heb ik ooit zelf gemaakt en is hier te downloaden: rolstoelhandschoenen 2.0

Toen uiteindelijk de juiste rugleuning erop zat, heb ik een hoes gemaakt voor de rugleuning, zijschotten en een fleshouder. Hier ben ik echt heel erg blij mee, zo voelt de rolstoel echt van mij.

Cadeaus

Dit was zo leuk om te maken! Ok, de aanleiding misschien minder, want het was een afscheidscadeautje voor mijn collega’s. Het zijn mini-wisbordjes met een geborduurde quote aan de achterkant die met leren (of wissen) te maken heeft. Het was leuk om uit te zoeken hoe ik ze zou maken, wat voor quotes ik kon gebruiken, waar ik de stiften en karabijnhaken (goedkoop) kon kopen. En ook om bij het uitdelen te zien hoe mijn collega’s in het blik graaiden om er één uit te kiezen.

Hier was eigenlijk niet echt een aanleiding voor om cadeau te geven. Maar ik zag de gratis patronen van Choly Knight en wilde er gewoon heel graag één maken om uit te proberen. Deze heb ik met restjes stof gemaakt voor mijn broer. En het is soms wel wat gepriegel, maar eigenlijk is het me wel goed bevallen. Dus er komen vast wel meer knuffels aan. Voor anderen dan, ik hoef ze zelf niet zo nodig.

Woonaccessoires

Op deze foto is het misschien lastig te zien, maar als je doorklikt is er ook een filmpje en nog wat foto’s van de kussenhoezen die ik voor deze kamer gemaakt heb. Ik vond een mooie grof geweven groen-witte stof die ideaal is om te rafelen. Nou is dat best een eentonige klus, dus ik heb het over een langere periode verspreid om deze kussens van matchende hoezen te voorzien.

Ik ben ook weer wat meer aan het borduren gegaan. Deze drie had ik eigenlijk alleen geborduurd om wat uit te proberen, maar vond ze leuk genoeg om in mijn naaikamertje op te hangen. Bij de rood-witte stof ben ik ook weer aan het rafelen gegaan. Op diezelfde manier heb ik ook nog een tafelkleed voor onze ovalen eettafel gemaakt. Voor het gourmetten op eerste kerstdag. En ik was eind tweede kerstdag klaar met rafelen, haha!

Welke naaiprojecten zou jij in 2023 vaker willen zien hier op Salami stinkt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.