Boven is het ook best gezellig!

Een kamer met een witte kastenwand, een groen bankje, een schommelstoel en halfronde houten stoel met spijlen. Verder nog een klein tafeltje met metalen blad, een lage witte kast met een platenspeler en een ventilator erop.

Voordat ik mijn traplift kreeg, nam ik bijna alleen de trap om ’s avonds naar bed te gaan en ’s ochtends weer naar beneden te gaan. En dat terwijl we boven ook gewoon volop ruimte hebben om je te vermaken. Dus sinds ik thuis kwam te zitten, heb ik steeds iets opgepakt om het boven weer wat gezelliger te maken. Uiteraard met hulp van mijn man die de grote klussen op zich nam. Verder heb ik vooral mijn spaargeld ingezet en mijn naaimachine.

Af is het eigenlijk nooit. Dat schrotenplafond waar waarschijnlijk geen isolatie onder zit, wil ik ook graag een keer vervangen. Maar ik kan mijn man nog niet klonen en andere klussen gaan nu voor. En eigenlijk ben ik best tevreden met hoe het er nu uitziet. Ik kom nu een stuk vaker boven!

Rondleiding bovenverdieping

In dit filmpje zie je de twee ruimtes op de bovenverdieping die de afgelopen paar jaar een langzame metamorfose zijn ondergaan. Het dakterras en de aangrenzende kamer.

Opgeruimd staat netjes

We hebben wel een kleine vliering, maar daar kan ik niet meer op komen. Dus een tijdje geleden heeft mijn kind alles daar van af gehaald en ben ik het uit gaan zoeken. Heel veel weggedaan ook, dat werd weleens tijd. Maar eigenlijk is deze kamer dus ook onze opbergzolder. En onze kleding en het linnengoed ligt ook in deze kamer. En als het koud of nat is, staat het wasrek er ook. En de was vouw ik hier op.

Het is dus een multifunctionele ruimte, maar wel één die ik opgeruimd en gezellig wil houden. Die twee enorme kastenwanden lijken wat overdreven, toch ben ik er erg blij mee. En het houdt me ook lekker bezig. Ik ben gek op opruimen en organiseren, dus de inhoud van de kasten zal nog weleens gaan veranderen.

Eerst had ik de opbergdozen gebruikt die we al hadden, die eigenlijk niet zo goed in de kasten pasten. Daardoor bleven er hele stukken van de planken ongebruikt. Met beter passende opbergdozen paste er ineens weer een stuk meer in de kast. De grote dozen zijn voor onze dochters om te vullen met wat ze niet kwijt kunnen op hun kamer. Of schoolspullen en tekeningen die ze willen bewaren. Na het schuiven met de nieuwe dozen was er zo een plank leeg om nog twee grote dozen kwijt te kunnen.

DIY-projecten

Persoonlijk vind ik dit zo’n beetje het saaiste om te maken, maar het brengt wel snel sfeer in de kamer: kussenhoezen en gordijnen. Nou heb ik de gordijnen alleen maar aan de onderkant omgezoomd, maar nog steeds is dat een DIY-klusje, toch?

De kussenhoezen heb ik verspreid over een langere periode genaaid. Als je me op Instagram volgt, heb je ze misschien wel voorbij zien komen. De kussentjes op de bank zijn simpele envelop kussenhoezen. De randen heb ik expres aan de buitenkant gelaten en gerafeld. Deze stof is grof geweven, dus dat geeft een leuk effect met witte, groene en gele draadjes. Er zitten dekentjes in voor in een ledikant die we van de oma van mijn man hebben gekregen. Verder onbruikbaar aangezien onze kinderen niet meer in een ledikant passen. Maar je wil ze toch ook niet wegdoen.

Het kussen op de schommelstoel is op dezelfde manier gemaakt. Alleen heb ik hierbij eerst de vorm van het kussen overgetrokken. Het kussen zelf is nog het originele kussen uit de jaren ’70.

Eigenlijk had ik niet meer genoeg stof voor het kussen op de halfronde stoel. Aan de onderkant heb ik een andere stof gebruikt, dat zie je toch niet. En ik heb hier een rits bij gebruikt om de hoes zo strak mogelijk eromheen te krijgen.

Al wat langer geleden maakte ik de grijze vilten opbergers die je op de kast onder het schuine dak ziet. Hoe ik de driehoekige heb gemaakt, is in onderstaand filmpje te zien. De andere heb ik op ongeveer dezelfde manier gemaakt, alleen was die wat makkelijker met alleen rechte hoeken. Daar zitten trouwens ook knuffels in, twee hele grote. Die voor zover ik weet niet gemist zijn al die tijd dat ze opgeborgen zitten, dus waarom we ze nog bewaren….?

Wat betreft DIY op het dakterras moet ik je teleurstellen: daar heb ik vrijwel niet aan meegeholpen. Mijn man heeft zich wel flink uitgesloofd. Eerst alle kunststof schroten eraf, dan alles waterdicht maken en platen op de muren, alles stuken, verven en afwerken. Hij is daar vorige zomer best even zoet mee geweest.

Sommige dingen zijn onbetaalbaar, voor de rest…

Al staan er ook nog genoeg oude spullen vol herinneringen, het dakterras en de kamer ernaast zien er weer helemaal fris en gezellig uit. Ook dankzij de kleine en grote klussen natuurlijk.

Nu moet ik wel toegeven dat er ook wel aardig wat spaargeld in verdwenen is. Geen idee wat er aan klusmaterialen is opgegaan. Maar van de spullen die ik zelf heb gekocht, heb ik wel een idee. Mocht je er ook nieuwsgierig naar zijn, dan kun je hieronder doorklikken naar de webshops:

Loungebankje Le Sud – Leen Bakker

Koelboxtafeltje Keter Gobar – Bol

Slaapbankje Motti – Made

Sockerbit opbergdozen – Ikea

Vilborg gordijn – Ikea

Tafeltje (krat en dienblad) – Het Goed

Kastenwand – De Graaf

In dit artikel is soms gebruik gemaakt van affiliate links. Mocht je op de linkjes naar Bol klikken en in die webshop wat kopen, dan help je mij aan een paar centen, zonder dat jij daar iets van merkt. 

1 Comment

  • Zet de traplift zelf ook bij de betaalde/gesponserde links. Onze Thyssen Krupp loopt zelfs tot de zolderverdieping waar mijn thuiswerkplek is. Ideaal, destijds 2010 in overleg met gemeente! Is voor velen aanzienlijk goedkoper dan verhuizen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.