Blogcijfers van 2019

statief samsung lenovo yoga olympus pen visitekaartjes

Eigenlijk kijk ik niet echt structureel naar de cijfers van mijn blog: hoeveel mensen mijn blog bezoeken, hoe ze hier binnenkomen en welke artikelen ze vooral lezen. Maar nu was ik er wel nieuwsgierig naar, juist omdat ik afgelopen jaar even druk was met andere dingen en het bloggen daardoor op een lager pitje stond.

Spoiler-alert: ja, dat was duidelijk te zien in de cijfers! Maar op zich zit er nog steeds groei in en ik vind het vooral fijn om te zien dat de artikelen die ik graag schrijf, ook veel gelezen worden.

Bezoekers in 2019

Vergeleken met 2018 is het aantal bezoekers wel wat gestegen: van 27.343 naar 34.764 in totaal. Begin 2019 kwam dit neer op zo’n 3600 bezoekers per maand, maar na de zomer zakte dit af naar zo’n 2700 per maand.

Dat kan ook wel komen doordat ik iets minder regelmatig ben gaan schrijven en posten het laatste half jaar. Van de bezoekers die via social media op mijn blog komen (20% van het totaal aan bezoekers), komt ruim 80% vanuit Facebook en dat is toch vaak via een nieuw artikel wat ik daar gepost heb.

Salami stinkt wordt wel steeds meer via Google gevonden (vorig jaar 50%, nu 70% van het totaal aan bezoekers) en dan vooral op zoektermen als I-fuse, EDS, fitbit. En ook op Salami stinkt. Daarbij vraag ik me dan af of het teveel moeite is om .nl erachter te zetten, of dat mensen echt willen weten wat ze moeten doen met stinkende salami?

Top 10 artikelen

Uit onderstaand lijstje zijn die zoektermen ook wel goed eruit te halen. Het zijn ook allemaal oudere artikelen, geen artikelen uit 2019.

Los daarvan zitten er toch ook twee naai-gerelateerde artikelen bij. Niet mijn favorieten over het naaien van jurkjes, maar juist ondergoed en een bikini. Misschien wel leuk om hier weer eens wat mee te doen, ik heb genoeg restjes tricot om hiermee aan de slag te gaan!

  1. I-fuse operatie: Wel of niet doen?
  2. 10 gratis ondergoed naaipatronen
  3. Wat mijn Fitbit zegt over mijn hartslag
  4. Slapen met Fitbit: Ruim een maand later
  5. 8 Geweldige prentenboeken om interactief voor te lezen
  6. Wat EDS met mijn lijf doet
  7. Nieuwe criteria EDS: Wat verandert er?
  8. 9 Irritante EDS-kwaaltjes
  9. Yoga en hypermobiliteit: Geen goed idee?
  10. DIY bikini: Sneller klaar en een stuk goedkoper dan shoppen

Top 10 artikelen uit 2019

Nu worden oudere artikelen vaak beter gevonden via Google dan nieuwe. Maar ook de artikelen die ik in 2019 heb gepost, werden goed gelezen. Hieronder zie je welke van deze nieuwe artikelen het meest gelezen werden.

Dat daar een aantal artikelen bij zitten die gaan over beeldvorming over mensen met een beperking (vooral nummer 2, 5 en 8), doet me eigenlijk wel goed. Het is iets wat me best veel bezighoudt en waar ik hopelijk ook verandering in kan brengen.

En dat er een gesponsord artikel bij zit, vond ik ook opvallend. Maar ik moet zeggen dat ik wel erg tevreden was hoe dat interview over Study Smart uitpakte.

Verder vooral artikelen over wat ik tegenkom met mijn EDS en wat me daarbij helpt. Dat deze artikelen veel gelezen worden, is op zich logisch gezien de groep lezers die mij juist om die reden zijn gaan volgen.

  1. Je moet wel heel veel van je kinderen houden om naar Drievliet te gaan
  2. Nee, niet iedereen heeft een beperking
  3. Effectief studeren met Study Smart with Chris
  4. 6 Mythes over EDS ontmaskerd
  5. Rolmodel of inspiration porn?
  6. Getest: O4 Workhopper rolstoel
  7. De rode orthopedische schoentjes
  8. Minister van Gehandicaptenzaken: Doe maar niet zo
  9. Dat platliggen is nog wel een dingetje
  10. Fitbit: Wat werkt wel of niet bij mij?

Welk artikel uit 2019 is jou bijgebleven?

2 Comments

  • Altijd leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen. Ik vind het zelf stiekem altijd wel heel leuk om te zien met wat voor zoekwoorden mensen op mijn site komen, zitten vaak toch wel grappige termen tussen.

  • Op mijn telefoon als ik een nieuw tabje open is dat een pagina van google met meest bezochte sites en daaronder wat artikelen die ik interessant vind plus een zoekbalk. Als ik naar een specifieke site wil type ik dit wel gewoon in op de balk bovenin maar ik zet bij zoveel dingen geen .nl of .com erachter en dan wordt het alsnog een google zoek opdracht. Ik klik dan gewoon de bovenste aan wat 9/10 de site is. Geen idee waarom eigenlijk raar maar een automatisme geworden. Dus bij salamistinkt zou ik indd ook zo op de site komen als ik rechtstreeks zou gaan. Maar ik kom eigenlijk altijd via facebook?.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.