Snelle naaiprojectjes: 3x de hoes

Knalrood halfrond kussen, grijze laptopsleeve met I am Groot en een kleine strijkplank met een blauw/wit/zwarte hoes

Twee weken zit ik inmiddels thuis, maar echt heel veel puf om van alles thuis te gaan doen, heb ik nog niet. Alleen maar bankhangen en hier en daar wat aan het huishouden doen, is ook niks aan. Dus ging ik op zoek naar wat kleine naaiprojectjes. Gewoon lekker simpel waar ik niet teveel bij hoef na te denken en waarbij ik amper een half uur achter de naaimachine hoef te zitten.

Eigenlijk heel toevallig kwam ik in de loop van deze weken op drie hoezen uit. En het leuke van hoezen is dat je met weinig inspanning iets totaal anders krijgt.

1. Knalrode corduroy kussenhoes

Op onze vorige bank hadden we een paar knalrode kussens. Inmiddels zijn we voor een ander kleurtje gegaan, maar de kussenhoezen had ik nog bewaard. Drie knalrode corduroy kussenhoezen van vijftig bij vijftig centimeter, van Ikea. Nu was ik in onze muziekkamer in wording bezig geweest en het leek me wel wat om de kussenhoezen daar te gebruiken op de stoelen. Alleen hebben twee van de stoelen daar halfronde kussens en geen vierkante.

Dus ik legde het kussen op de hoes, trok de ronde kant over en knipte dit van de kussenhoes af. De rits heb ik weer hergebruikt door ‘m in die ronde kant van de hoes te zetten, dus dit koste me helemaal niks.

Het is niet echt een perfecte hoes, de puntjes aan de voorkant zien er misschien een beetje raar uit. Maar het ziet er in ieder geval stukken beter uit dan toen de vierkante hoes er nog omheen zat en er twee lange flappen tussen de spijlen van de stoel hingen.

De rode kussenhoes in de hangstoel heb ik niet aangepast, alhoewel dat kussen ook wel een beetje rond loopt aan de achterkant. Maar hier blijven er niet van die grote flappen over en ik wilde een klein naaiprojectje. Met die twee kussenhoezen was dat wel genoeg!

2. Laptopsleeve met borduursel

Onze jongste volgde al die tijd de online lessen op een mini Ipad en danslessen op mijn laptop, dus werd het wel een keer tijd voor een eigen laptop. Toen de laptop bezorgd werd, bedacht ik me ineens dat ik nog een borduurpatroon had wat hij erg leuk vond èn ook nog wat restjes stevig vilt had.

Het borduurpatroon is Baby Groot uit de film Guardians of the Galaxy. Ik kocht ‘m op Etsy na een tip op Facebook. En ik vind ‘m ongeveer net zo leuk als mijn kind, dus misschien moet ik ‘m nog maar eens borduren.

Voor de sleeve zelf heb ik gewoon de laptop twee keer overgetrokken op het stuk vilt wat ik nog had. Met ongeveer twee centimeter naadtoeslag helemaal rondom, zodat ook de dikte van de laptop meegenomen was. Als je hieronder door de Instagramfoto’s scrollt, zie je dat ik eerst één kant geborduurd had en daarna de rits erin gezet heb. En daarna uiteraard de twee kanten op elkaar genaaid. Omdat het vilt is en het dus niet rafelt, heb ik de sleeve verder niet binnenstebuiten gekeerd na het naaien, maar gewoon zo gelaten.

3. Strijkplankhoes met heel veel blauw/zwart/witte kopjes

Deze zag ik ergens op Instagram voorbijkomen en het zag er zo simpel uit, dat ik het meteen ook wilde proberen.

Ik ben niet iemand die veel strijkt, eigenlijk gebruik ik mijn strijkijzer alleen bij het naaien. Een klein strijkplankje (weer van Ikea) voldoet voor mij dus prima en deze hangt dan ook in mijn naaikamertje.

Ook hier was het even overtrekken, knippen en naaien. Rondom de strijkplank heb ik een paar centimeter naadtoeslag meegenomen met het overtrekken en knippen. Daarna biasband rondom gespeld en genaaid, met een kleine opening om een koord erdoorheen te rijgen.

Weer gebruikte ik een restje stof en nog wat biasband en koord wat ik had liggen. Ik hoefde er niet de deur voor uit èn het kostte me niks. De stof was wel een beetje krap aan. Als je goed kijkt, zie je dat de stof er wel een tikkeltje scheef op zit daardoor. Maar ik vond het toch wel een erg leuk printje om in mijn naaikamertje te hebben hangen. Lekker druk, past mooi bij de flipperkast en mijn bureaustoel zo. Die bureaustoel heeft trouwens ook een hoes die ik zelf gemaakt heb. Wel wat langer geleden en niet zo’n simpel klusje als deze strijkplankhoes!

Heb jij nog leuke snelle naaiprojectjes om te doen? Drop gerust een linkje in de reacties, ik ben altijd in voor nieuwe ideeën!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.