Rondleiding in mijn naaikamer

Als je er de ruimte voor hebt, kan ik het iedereen aanraden: een eigen hobbykamer waar je helemaal je gang kan gaan. Zowel met je hobby als met het inrichten.

Waar ik in andere kamers nog wel rekening houd met de rest van het gezin, kan ik hier lekker mijn eigen plekje van maken. En aangezien ik nog weleens wil veranderen in wat ik leuk vind, heeft deze kamer ook al wat metamorfoses ondergaan.

naaikamer structureren

Zo zag mijn naaikamer er eerst uit

Voordat mijn naaikamer een naaikamer was, was het gewoon een rommelkamer met vooral veel speelgoed van de kinderen. Maar toen ik ‘m eenmaal ingewijd had als MIJN kamer, werd het een wat meer geordende rommel. Helemaal mijn kamer was en is het nog steeds niet helemaal. Een deel van de kasten werd gevuld met administratie, spullen van school/werk, rolstoelspullen, foto’s en andere herinneringen.

De rechtermuur was zo’n beetje helemaal gevuld met vakkenkasten van de Ikea. In totaal 32 vakken gevuld met stoffen en andere naaibenodigdheden, maar ook boeken, naaipatronen en spullen waar ik nog geen afstand van kon nemen. Rommel dus.

De lampen om foto’s te maken stonden in de hoek klaar voor gebruik, naast de paspop waar ik mijn naaiprojecten tussendoor op kon hangen. De flipperkast in het midden van de kamer, met ruimte om eromheen te lopen. Die ruimte werd wel al wat ingenomen door een poppenhuis wat opengeklapt links van de flipperkast stond. En dan aan de linkerkant bij het raam de tafel met mijn naaimachines en bovenkasten vol mappen. Onder de tafel ook nog wat ladeblokken en andere rommel.

Opknapbeurten tussendoor

Ooit gebruikte ik mijn naaikamer ook als studeerkamer, maar eenmaal uitgestudeerd werd het steeds meer een hobbykamer. De laptop stond er nog wel geregeld, maar meer om instructies bij naaipatronen te bekijken. En ik ontdekte het naaien met een projector, dus kwam er een projector en grote plank met snijmat bij.

Met de komst van een kastenwand op de bovenverdieping, kon ik een hoop spullen die niks met naaien te maken hadden naar boven verplaatsen. Zo konden er een paar vakkenkasten naar het halletje bij de voordeur verhuizen en schoof de flipperkast naar de hoek. Maar niet nadat ik de donkergroen/bruine vloertegels bedenkt had met zeil. Dat was best een klus, want daarbij moest alles uit de kamer en daarna weer terug.

Panoramafoto van een naaikamer met blauwe ladekasten, een flipperkast, rode lage kasten, een lange tafel langs de muur met naaimachines en aan de muren borduurringen met borduursels.

Rondleiding na de laatste opknapbeurt

En toen kreeg ik ineens het idee in mijn hoofd dat ik helemaal van die vakkenkasten af wilde. Veel opbergruimte leverde alleen maar op dat ik veel bewaarde en ik was gewoon uitgekeken op die kasten. Dus hup, op Marktplaats en op zoek naar nieuwe kasten. De blauwe ladekasten vond ik ook op Marktplaats en zijn nu gevuld met stoffen, naaiprojecten waar ik nog wat mee moet, materiaal voor de borduurmachine en nog wat papieren hobbyspullen. Het rekje tussen de kasten was over na de keukenverbouwing en is gevuld met stiften, stempels, haaknaalden en andere hobbyspullen.

Boven de blauwe kasten hangt een pegboard met wol en klossen garen voor de lockmachine. In het filmpje hieronder is ook te zien hoe ik deze gemaakt heb. Onder de flipperkast staat een kist en tas met spullen voor de rolstoel.

Nu had ik echt wel heel veel opgeruimd en weggedaan, maar met alleen de blauwe kasten was ik er nog niet. De twee rode kasten komen weer van Ikea vandaan. De ene is gevuld met hobbyboeken en nog een restje pedagogische/onderwijsboeken. De ander is een dichte kast met tassen, oude agenda’s en kleinere rolstoelspullen.

De muur bij het raam is niet veel veranderd, al is er in de inhoud van de bovenkasten wel wat veranderd. Ik had echt nog belachelijk veel bewaard van mijn opleidingen en werk. Dat heb ik bijna allemaal in de papiercontainer gedumpt. Nu is de rechterkast vooral gevuld met naaipatronen, handleidingen en mijn (medische) administratie, de linker met administratie van mijn man. De bureaustoel is vervangen door een kruk, maar verder ligt er onder de tafel nog steeds wel wat rommel die ik nergens anders kwijt kan.

In dit filmpje is alles nog wat beter te zien!

Is er nog iets wat je gezien hebt waar je meer over wilt weten, laat het dan weten in de reacties.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.