Hoe is het nu met… Ing?

gastblog EDS Ing Tsja, daar zijn we dan, een jaar later sinds ik hier een gastblog schreef over mijn ervaringen met daten en EDS. En eigenlijk weet ik niet hoe de vraag te beantwoorden: Hoe is het nu met Ing?

Ik ben nog steeds positief en kijk vooruit hoor!!! Dat zeker! Maar er is wel heel veel gebeurd het afgelopen jaar en nog steeds lijkt er geen stop op de achtbaan te zitten.

Daten?

Wat het daten betreft, na een leuke paar maanden is het gestopt met degene uit de vorige gastblog. En het had niets met de EDS te maken, maar met totaal verschillende gedachtegang op andere vlakken, die te belangrijk waren.

En op dit moment ben ik niet aan ’t daten. Soms spiek ik wel op een datingapp enzovoort, maar kom weinig tegen wat de moeite is om mezelf kwetsbaar op te stellen (want dat doe je toch, of je wilt of niet).

Fysiek?

Fysiek ben ik ondanks de nog steeds doorgaande fysio, flink achteruit gegaan. Inmiddels zitten m’n handen echt vol met zilverwerk, loop ik met een nieuwe kniebrace en krukken (geopereerd aan de midden meniscus, wat geeft geleid tot afbraak van spieren en daardoor een verzakking van de knieschijf), ben ik afgekeurd en begint aanstaande maandag mijn huishoudelijke hulp via de WMO. En daarmee is het natuurlijk soms lastig positief te blijven denken… maar we doen ’t wel!!!

Sociaal?

Ik ga dus nog steeds lekker bandjes kijken (tegen beter weten in) en moet zeggen dat ik zoveel toffe reacties krijg dan!! Voor ik ’t weet zijn er vijf barkrukken aan komen rennen (nou ja… mensen met barkrukken, haha) en iedereen vind ’t tof dat ik nog zo probeer te genieten. Ik probeer het niet alleen, ik doe het dan ook echt! Al zullen ze niet altijd door hebben hoeveel impact ’t echt heeft, maar dat geeft niet.

Nu heb ik in deze awareness maand al leuke nieuwe wereldwijde contacten opgedaan met lotgenoten. Wie weet wat we daar weer uit kunnen halen!!!

Mensen cheers! Geniet hoe dan ook, want zonder genieten is de pijn er ook…

Grts Ingrid

2 Comments

  • Fijn om te horen dat je gewoon doorgaat Ingrid… Het is allemaal niet makkelijk en feestelijk, maar je gaat niet bij de pakken neerzetten en geniet nog van leuke dingen. That’s the spirit! You rock girl…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.