De kers op de taart (of rolstoel)

rolstoel kersenprintEen tijdje geleden had ik mijn afzichtelijke zijschotjes van mijn rolstoel bekleed. En eigenlijk had ik meteen al het idee om hetzelfde nog eens te doen, maar dan met tafelzeil. Tussen mijn eindeloze voorraad lapjes stof vond ik deze lap met kersenprint.

Aan de binnenkant wilde ik geen tafelzeil hebben, dus daar zit tricot. Dat was overigens nog best lastig, om de rekbare tricot op het stugge tafelzeil te naaien. Hier en daar zit er daardoor een plooitje in de stof Maar van een afstand is dat niet te zien.

kersen rolstoeltas

Tas met kersen

De tashaken die ik bij AliExpress vandaan had, waren niet op tijd voor het vorige artikel wat ik schreef over het pimpen van mijn rolstoel. Toen deze eenmaal binnen waren, kon ik het niet laten er meteen een tasje voor te maken.

Dat tasje zat zo snel in elkaar, dat het er een beetje bij ingeschoten is om er foto’s of een filmpje van te maken. Maar als je een beetje handig bent met de naaimachine, is het eenvoudig na te maken.

Het is een rechthoekig stuk tafelzeil, aan de zijkanten en in het midden vastgenaaid en langs de randen afgewerkt met rood band. Door de bovenkant om te vouwen, is alleen een gesp als sluiting wel voldoende. En tot slot heb ik er twee ringen in gezet, waar de tashaken doorheen kunnen.

Je zou ook een schouderband aan de ringen kunnen bevestigen, of de tas als clutch kunnen gebruiken. Maar eerlijk gezegd heb ik ‘m daarvoor iets te snel afgeraffeld. Een tas die veel in het zicht is, mag van mij wel iets netter afgewerkt worden. En nu heb ik ‘m van allerlei restjes gemaakt. De gesp past wel bij het tafelzeil, maar een mooie vintage knoop had misschien leuker geweest.

rolstoel rok kersenprintRok met kersen

En om het geheel compleet te maken: een rok met kersen (verkrijgbaar bij Topvintage). Deze heb ik al een poosje (hier liet ik ‘m eerder zijn). Hij heeft een hoge taille, maar aangezien ik toch ook weer wat ben aangekomen sinds ik de rok gekocht heb, draag ik er liever wat overheen. Sowieso is de rok inmiddels een tikkeltje te strak geworden. Dus of ik ‘m nog vaker ga dragen in combinatie met de kersen op mijn rolstoel, betwijfel ik.

Maar wel weer een goed excuus om een nieuwe kersenoutfit aan te schaffen!

6 Comments

    • Dankjewel! Er zijn nog wel wat dingen die ik zou willen veranderen (zoals de grauwe grijze banden), maar omdat de rolstoel niet mijn eigendom is, weet ik niet of dat wel zou mogen.

  • Wat creatief! En wat leuk om een functioneel iets te ‘pimpen’ zodat het er meteen heel anders uit ziet. Ik begrijp overigens wat je zegt over een rok met hoge taille. Hoe het mogelijk was weet ik niet, maar vroeger (toen ik ergens in de twintig was) kocht ik alleen maar broeken, broekrokken (jaja) en rokjes met hoge taille. Ik begrijp niet waarom want het zit toch rot! Ik ben extreem fan van de low rise skinny’s. Gewoon omdat het veel lekkerder zit. Of het te maken heeft met de bevalling (want na een keizersnede – lees ik weleens – komt toch alles een beetje anders terug in die buikholte) of gewoon met dikker worden, ouder worden, andere vorm van lichaam krijgen weet ik niet. Maar ik vind het gewoon niet lekker zitten.

  • Supertof! Gisteren na een jaar ene te huren overgegaan tot het kopen van een rolstoel en de saaie kleur ben ik al beu dus bedankt voor de ideetjes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.