Dansjurk en -top gemaakt

sporttop rcvr legging rolstoel

Waar ik bij fusion buikdans wel een strakke top draag (en vaak een wijdere broek), vind ik juist bij inclusiedans een wijdere top fijner zitten. Niet te kort, zodat hij niet omhoog kan kruipen tijdens het dansen. Wel aansluitend van boven, zodat hij niet afzakt en een racerback, om vrij te kunnen bewegen met mijn armen.
Met al die eisen ben ik zelf aan het verzinnen en naaien gegaan en dit is eruit gekomen. Nog een verbeterpuntje is de stofkeuze, maar het is erg lastig om op de markt of in een stoffenwinkel dezelfde kwaliteit stof te vinden als waar sportkleding in de winkels van gemaakt is. Deze top is gemaakt van een meshstof, waarvan ik dacht dat dat wel fijn zou zijn om in te sporten. Op zich is de stof ook wel lekker luchtig en snel droog, maar hij valt niet zo mooi als ik zou willen.

En hij is ook prima te dragen bij het fitnessen, zeker ook bij deze legging, die erg laag is en ook nog eens doorschijnt… Sommige stukken hou ik liever bedekt.
Bij het fitnessen draag ik overigens wel gewone gympen, met inclusiedans niet, omdat mijn rolstoel afgestemd is op schoenen met hakken en mijn voeten anders gaan bungelen.

witte jurk zelfgemaakt

Voor een optreden binnenkort had ik een witte jurk nodig, iets wat ik normaal gesproken niet zou dragen. Ik heb wel een beetje in de winkels rondgekeken, maar kon niet slagen, dus maar weer achter de naaimachine gekropen. Dit keer geen zelfbedacht patroon, maar gewoon één uit een tijdschrift van Simplicity. Het enige wat ik er nog bij aangepast heb, is de halternek veranderen naar gekruiste schouderbandjes achter, dat zit een stuk fijner. De jurk heeft een A-lijn, iets waarvan ik al eerder bedacht had dat dat het fijnste is om te dragen in een rolstoel. En een waterval-halslijn, omdat ik wit al saai genoeg vind. Zowel de voering als de doorzichtige bovenlaag is van rekbare stof en zit erg comfortabel.

9 Comments

  • Wat leuk dat je aan dansen doet, ik wist niet wat inclusiedansen was, dus dat heb ik even opgezocht. Wat lijkt me dat een mooie vorm van dansen. Je witte jurk vind ik echt heel erg mooi, daar kun je ook leuke zomerjurkjes van maken, wat een goed idee zo met die waterval halslijn. Ook de top vind ik erg leuk, maar, zoals je zelf al zei, iets soepel vallende stof zal vast mooier zijn. Wat knap dat je dit allemaal zelf kunt maken.

  • Erg knap dat je dit allemaal zelf kan maken. Ik vind het witte jurkje erg mooi. Goede keus, de watervalhals!

  • Wat super handig dat je dit zelf hebt gemaakt! Scheelt een hoop gedoe in winkels 🙂 Want wat je zoekt is er vaak niet haha. Althans dat heb ik altijd 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.