Dansen op afstand

Jacqueline dansend in haar rolstoel van bovenaf gezien, met haar handen voor haar gezicht.

Het blijven een beetje rare tijden met steeds die wisselende maatregelen. Ik had graag weer een stukje geschreven over het Shimmy Shake Festival, maar helaas is dat niet doorgegaan. En zo gaat er wel meer niet door.

Ook de danslessen zijn dan weer online en dan weer in de studio. Wel jammer, maar we blijven gelukkig niet stilstaan (of zitten)!

Spot On – live (maar wel online)

Op 8 november was de eerste live editie van Spot On, waar verschillende kunstenaars en artiesten een podium krijgen om hun werk te laten zien. Dit keer dus niet bij de studio in Rotterdam Zuid, maar online.

En er zat ook een dans van mij bij! Hier had ik in de herfstvakantie aan gewerkt en toen het me gevraagd werd om het ook in te zenden voor Spot On, vond ik dat eigenlijk wel leuk. Samen met mijn dochter (die filmde) hadden we er toch best wat werk aan gehad en dat mag wel gezien worden.

Met alle kunstenaars bij elkaar is het een interessant geheel geworden. Mocht je het nog niet gezien hebben, dan is het nog steeds terug te kijken:

Dansen bij de Beneluxtunnel

Je zou denken dat ik er genoeg in geoefend heb, maar ik ben niet zo geweldig creatief in het verzinnen van titels. Dat dansen bij de Beneluxtunnel is dan ook niet meer dan dat er staat: ik was aan het dansen bij de Beneluxtunnel, haha!

Dat is trouwens best een goed plekje om te dansen. Wat je in het filmpje ziet, is de ingang van de fietserstunnel aan de kant van Schiedam. Er komen niet bijzonder veel mensen langs, je staat niemand in de weg en er ligt fijn asfalt om over te rollen. Het was er zelfs zo rustig dat mijn dochter het aandurfde om daar te dansen op een verhoging. Gewoon op een podium eigenlijk dus en buiten in het openbaar! Helaas voor jullie is dat filmpje alleen voor de familie bestemd, maar het was erg leuk om zo samen te doen.

Hieronder nog een keer het filmpje, maar dan met de muziek van Selah Sue – Black Part Love.

Nog meer te zien!

Vanavond is er weer wat leuks te zien op het gebied van dans. Misiconi Dance Company heeft een minidocumentaire gemaakt die vanavond om 20.00 uur in première gaat. Hier zie je hoe het dansgezelschap aan het stuk Shifting Faces werkt.

En wat doe jij nu zoal op afstand of online, wat je anders van dichtbij zou meemaken?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.