De zoveelste Kielo Wrap Dress

Jacqueline draagt een gestreepte lange jurk met capuchon: zowel zittend in rolstoel als staand

Je kan wel zeggen dat dit naaipatroon één van mijn favorieten is. Ik heb ‘m al zoveel keer gemaakt! En nog steeds als ik op de markt tussen de stoffen kijk, denk ik: ‘Die stof zou ook supertof zijn voor een Kielo Wrap Dress!’

Zo kwam het dat ik dit naaipatroon wéér uit de kast trok om er een jurk van te naaien. Maar voordat ik vertel wat mijn laatste versie zo anders maakt, laat ik eerst al die andere varianten zien.

ADL rolstoel Kuschall

Gestreept met korte mouw

Deze Kielo Wrap Dress draag ik echt heel veel. De mouw is lang genoeg voor de dagen dat het net niet warm genoeg is voor echt blote armen. En de mouw sluit zo aan, dat elk vest er wel overheen past bij wat kouder weer. Ook met of zonder legging, helemaal prima.

Eerst zonder, later met lange mouw

Deze roze/grijze jurk maakte ik eerst zonder mouwen. Maar omdat de stof een iets dikkere tricot is, vond ik ‘m eigenlijk niet zo geschikt om met blote armen te dragen. Dus dan toch maar de mouwen erbij!

Het leuke aan deze jurk vind ik de twee verschillende stoffen. De voor- en achterkant zijn in dezelfde kleuren grijs en roze, maar doordat de ene stof net een ander kronkelstreepje heeft, zie je bij de achterkant meer grijs. En dat geeft een leuk effect als de flappen aan de voorkant geknoopt worden.

kielo wrap dress lange mouw

Lange mouw met bloemetjes

Eigenlijk draag ik deze jurk niet eens zoveel als ik in eerste instantie dacht toen ik ‘m maakte. Het is een nogal synthetisch stofje dat om mijn benen plakt en voor statisch haar zorgt. En door de drukke print camoufleert het zoveel dat de overslag ook wegvalt.

Maar op zich een prima en degelijk jurkje. Nu ik er zo weer naar kijk, ga ik ‘m van de week toch weer eens uit de kast pakken.

kielo wrap dress lang lange mouw

Lange jurk met lange mouw

Deze heb ik eerlijk gezegd alleen voor de foto gedragen en later weggegeven. Ik hou best van een drukke print, maar deze was zo alles bij elkaar toch wel heel erg druk.

Het was gelukkig maar een goedkoop stofje en vooral bedoeld om te zien of de mouwen goed zouden lukken. En daar heeft ie zich prima mee bewezen.

kielo wrap dress lang

Lange jurk zonder mouw

Deze zit ook zo ontzettend fijn! Hij is gemaakt van een dunne, soepelvallende tricot. Heerlijk voor de zomer, maar met een legging en vest ook prima voor de winter. En ja, weer streepjes. Die doen het gewoon goed in combinatie met dit naaipatroon.

Jacqueline draagt een gestreepte lange jurk met capuchon: zowel zittend in rolstoel als staand

Kielo Wrap Dress als onesie-jurk

Mijn laatste versie is een heerlijk dikke jurk geworden om op koude herfst- of winterdagen mee op de bank te hangen. De stof is een dikke tricot/joggingstof met een soort pluche binnenkant, zo warm en zacht!

Bij deze jurk heb ik de banden er achteraf toch maar afgehaald. Misschien had ik ze van een andere stof moeten maken, maar van deze dikke stof gemaakt, zag het er niet zo geweldig uit. Veel teveel stof in de taille. Dus vandaar dat ik voor een andere wrap ben gegaan. Eerder gebruikte ik al een drukknoop in plaats van de banden (zie de Instagramfoto hieronder met de ananas). Nu kon ik even geen drukknoop vinden die ik erbij vond passen en gebruikte ik twee magneten. Die leg ik trouwens wel apart als ik de jurk was.

En ik heb een enorme kol/capuchon eraan toegevoegd! Het is wel even zoeken naar de uitgang als je deze jurk aantrekt, maar ik vond de capuchon wel leuk passen bij de stof. Het maakt het zo echt een beetje een huispak.

Met ananas-applicatie

Dit is de enige Kielo Wrap Dress die ik gemaakt heb van een niet rekbare stof. En daarnaast had ik ook nog eens te weinig stof gekocht, dus heb ik ‘m wat smaller gemaakt dan de andere jurken. Voordeel van een niet rekbare stof is dat ik er makkelijk wat op kan borduren met de borduurmachine.

De drukknoop in plaats van de banden die geknoopt moeten worden zorgt ervoor dat je makkelijk kun wisselen hoe je de jurk wil dragen. Lekker los met de flappen als zakken, voor vastgemaakt of achter vastgemaakt.

7 Kielo Wrap Dress tips!

Inmiddels heb ik deze jurk dus al zeven keer gemaakt, dus genoeg ervaring om ook eens wat tips te delen.

  1. De lange versie heeft echt een split nodig, deze is vrij smal aan de onderkant en zonder split krijg je ‘m maar moeilijk over je schouders/heupen heen.
  2. Hoe dunner de stof, hoe mooier de jurk valt. Tricot werkt voor mij het beste, maar op zich kun je elke stof gebruiken, ook niet rekbare stof.
  3. Hoe drukker de print op de stof, hoe minder het overslaggedeelte opvalt. Streepjes vind ik zelf het mooiste effect geven.
  4. Maak de banden lang genoeg, zodat je ze voor kunt knopen of strikken. Een knoop op je rug zit niet zo prettig.
  5. In plaats van banden kun je ook een (druk-)knoop op de flappen bevestigen. Zo kun je makkelijk wisselen hoe je de jurk wil dragen: lekker wijd of aansluitend in de taille.
  6. Mijn favoriete manier om de hals en armsgaten af te werken, is met een dubbelgevouwen strookje tricot (zie ook dit filmpje). Gewoon lekker makkelijk en snel op de lockmachine.
  7. Je kan nog veel meer kanten op met deze jurk dan alleen lang of kort en met of zonder mouw. Een kol of capuchon heb je er zo aan toegevoegd. Of een applicatie, borduursel of print.

Wat lijkt jou een leuke eigen draai aan dit naaipatroon? Heb jij nog tips voor mij?

4 Comments

  • Ik vind vooral de roze variant erg leuk! Ik heb erover getwijfeld om dit patroon te kopen. Misschien moet ik het toch maar eens een kans geven, als ik mijn winterjas eindelijk af heb!

  • Als je bij de stof met een drukke print een piping mee naait in een contrasterende kleur, dan denk ik dat de overslag wel goed uitkomt. Ik vind het zo’n leuk veelzijdig patroon!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.