Boodschappenlijstje Supportbeurs

rolstoelVan 25 tot en met 28 mei is de Supportbeurs in de Jaarbeurs Utrecht, een beurs voor mensen met een een fysieke beperking of mensen die hier met hun werk mee te maken hebben. Hulpmiddelen bekijken en uitproberen bij leveranciers, themacafés en modeshows, er is van alles te doen. Het duurt nog wel een maandje, maar ik kijk er nu al naar uit. Ik ben er twee keer eerder geweest en heb er toen ook veel van opgestoken.
Voor deze keer heb ik ook weer een aantal dingen waar ik nieuwsgierig naar ben:

Dansrolstoel of danswiel: Nu ik steeds vaker met rolstoel dans, merk ik dat mijn rolstoel toch iets tekort komt. Ik heb er wel eens van gehoord dat er een danswiel achter de rolstoel gemonteerd kan worden, maar ben het tot nu toe nog niet tegengekomen. En wat zijn de mogelijkheden van een dansrolstoel, is het een meerwaarde om zo’n rolstoel aan te vragen, naast de rolstoel die ik al heb?

Rugleuning en jasbeschermers voor mijn huidige rolstoel: De rugleuning ondersteunt me eigenlijk niet zo goed bij lange dagen in de rolstoel en ik wil eens gaan kijken en uitproberen wat er nog meer is. Wat betreft de jasbeschermers: mijn jas komt eronderdoor en ze houden me niet zo goed klem als ik gehoopt had. Ik ben benieuwd of Küschall ook nog andere jasbeschermers heeft.

Aanpassingen voor op het werk: Ik heb nog steeds niet DE oplossing om mijn werkdag beter vol te houden. Met de rolstoel heb ik mijn handen niet vrij en kom ik niet bij het bord. Ik heb wel een trippelstoel die elektrisch omhoog en omlaag kan, maar als ik die gebruik, moet ik toch nog vaak opstaan. En voor het werken achter een laptop moet er vast ook nog wel meer zijn, ik heb nu zo vaak ruzie met die muis.

Aanpassingen in huis: Nu misschien nog een ver van mijn bed show, maar de beurs is er maar één keer per twee jaar en je kan maar vast op de hoogte zijn. En dan weet ik ook alvast waar ik voor kan sparen, want ook al kun je ook wel via de WMO het één en ander krijgen, daar zit toch weer een eigen bijdrage aan en ik heb gewoon graag de keuze. Een traplift vind ik bijvoorbeeld drie keer niks, dan heb ik liever een lift waar je ook met rolstoel in kan. En volgend jaar willen we de badkamer gaan verbouwen, die mag dan ook meteen wel zo praktisch en toegankelijk mogelijk, dus ook daarover wil ik graag ideeën opdoen.

Rolstoeltas: Zolang als dat ik mijn rolstoel heb, hangt er al een luiertas achter mijn rolstoel. Op zich een prima ding, mijn meiden zijn al jaren uit de luiers en hij ziet er nog steeds prima uit. Maar het mag van mij nog wel iets mooier en praktischer.

Fietsaccessoires: Ik heb al gezien dat ’t Mannetje ook weer aanwezig zal zijn. Hier komt mijn driewielligfiets vandaan en ik wil wel eens zien wat er allemaal verkrijgbaar is om mijn fietsritjes nog comfortabeler te maken. En ik heb nog wat praktische vragen over het onderhoud en dergelijke.

Verder ben ik erg benieuwd naar wat voor handigheidjes er nog meer zijn waar ik iets aan zou kunnen hebben. Ik denk dat ik me met dit alles wel een dag zoet kan houden daar op de beurs.

Ga jij ook naar de Supportbeurs? En/of heb jij nu al tips voor mij welke stands ik echt moet bezoeken tijdens de Supportbeurs? Ik hoor het graag!

8 Comments

 • Je hebt echt al een hele lijst. Zelf ga ik niet naar de Supportbeurs, al zou ik er wel eens heen willen, voor mij is dat momenteel echt veel te zwaar. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik ook eigenlijk geen wensen heb. Mijn huis is compleet aangepast en ik heb net een nieuwe elektrische rolstoel.
  Je bent in ieder geval goed voorbereid. Misschien kun je eens op internet kijken, bij welke stands je het beste kunt zijn, dan kun je wat gerichter zoeken als je er bent.

  • Hoop voor je dat het in de toekomst wel een keer mogelijk voor je is om te gaan, zoveel moois daar te zien!

   Ik heb ook al even op de website van de Supportbeurs gekeken, daar zijn de stands wel ingedeeld in categorieën, maar dan nog is het een enorme lijst waar ik nog niet doorheen gekomen ben.

 • Ik had gehoopt meer ideeën voor hulpmiddelen op te doen. Het was gisteren mijn 1e keer op de supportbeurs en ik had eigenlijk n soort huishoudbeurs verwacht maar dan voor mensen met een beperking.
  Ik heb alleen bij de stand vd lightdrive tasjes gezien, maar verder niet, of ik moet er over heen gekeken hebben. En de gewone traplift heb ik eigenlijk alleen op posters mogen bewonderen, ik moet er nog niet aandenken maar je kan maar vast voorbereid zijn, toch?
  Dus ik had ook verwacht om n stuk lichter in m’n portemonnee terug te komen, maar dat was niet t geval.
  Wel heb ik goed gesprek gehad met de leverancier van m’n nieuwe elro en ik weet dat er nu meer mogelijk zijn, voor meer comfort.

  • Ja, ik miste inderdaad ook wel een beetje de kleine handige hulpmiddelen/accessoires. Die waren er naar mijn idee de vorige keer meer. Maar nu zag ik dan weer wel veel kleding, wat er de vorige keer niet zoveel was. Maar goed, dat kan ik zelf ook maken en het zag er nogal basic uit allemaal.
   Ik heb in ieder geval wel wat ideeën opgedaan voor mijn rolstoel. En ik weet hoeveel ik kan gaan sparen voor een lift, mocht ik die in de toekomst nodig hebben.

 • hallo Jaqueline,
  Heb je misschien de Human Body Dryer en het Nanobad gezien?
  Beide heel handige hulpmiddelen voor in de badkamer.
  Als je iets meet huishoudachtige beurs zoekt is de Rehacare in Dusseldorf misschien wel heel erg leuk.
  Daar zijn minimaal 7 hele grote zalen met leveranciers vanuit heel de wereld die van alles aanbieden,
  Heel leuk en heel gezellig en vooral nuttig

 • Fijn dat je je ervarinen en kennis met iedereen deelt m.b.t. je ‘beperking’ maar juist hoe je met de juiste hulpmiddelenn geen beperking hoeft te hebben. Tegenwoordig zijn er zoveel innovatieve hulpmiddelen op de markt dat het echt wel loont jezelf hierin te verdiepen!

  • Ik vind het zelf ook interessant om te zien wat er allemaal is, ook al heb ik het (nog) niet allemaal nodig. Jammergenoeg is die supportbeurs er maar om het jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.