Thuisblijven met wat meer woongenot

woonkamer met eethoek, grote hoekbank en enorme lamp van een aluminium frame

Als we dan toch zoveel thuis zitten, kan het maar beter een fijn huis zijn. En op zich hebben we ook een heel fijn plekje, kijk maar naar onze woonkamer hierboven! Toch is er in ons oude, grote, fijne huis altijd wel iets wat veranderd of verbeterd kan worden.

Ineens weer verslaafd aan klus-/woonprogramma’s

’s Middags als ik uit mijn werk kom en op de bank aan het hangen ben, zap ik tegenwoordig van het ene klusprogramma naar het andere woonprogramma. Op SBS6 zijn dan de BBC-programma’s Homes under the Hammer en Escape to the country te zien. Ongeveer tegelijkertijd is Huizenjacht op SBS9 te zien, op TLC dan weer één of andere flip. En VT Wonen kijk ik dan ook nog weleens terug.

Ik kan me er wat uurtjes mee vermaken als ik zou willen, alhoewel de realiteit is dat ik halverwege in slaap val.

Maar ik vind het dus wel grappig om die verschillen in stijl te zien in de UK, USA en de zwaar gesponsorde Nederlandse woonprogramma’s. Ik durf zelfs toe te geven dat ik ons huis voor één van die programma’s heb opgegeven, maar verwacht toch niet echt dat we daar doorheen komen.

Nu ben ik het zat: die rommelkamer moet leeg!

We hebben een kamer die eigenlijk niet echt een afgesloten kamer is, maar meer een ruimte waar je doorheen loopt om naar onze slaapkamer of het dakterras te gaan. Nee, geen gang, het is echt een ruimte van 4,5 bij 5 meter. Nu staat daar al heel lang een kast dwars op de muur, als een soort van afscheiding, zodat het toch een soort kamer is. Maar dat resulteert er alleen maar in dat er allerlei troep achter die kast wordt gedumpt, om het maar uit het zicht te hebben.

De afgelopen weekenden is er aan het dak gewerkt, waardoor ook nog de vlonders van het dakterras in een zeil achter die kast liggen. Plus een berg gereedschap. Dat er ooit een knus logeerhoekje op die plek was, was niet eens meer zichtbaar.

En afgelopen weekend was ik er ineens klaar mee. Zaterdag haalde ik de spullen weg die ik weg kon halen en zondag had ik ze al via de marktplaats op Facebook weggegeven. Een logeerbed, keyboard, aquarium en een kastje. Dat ruimde lekker op.

Plannen voor een nieuwe kamer

Tussendoor was ik naar een showroom met inbouwkasten geweest en daar heb ik een mooie grote kastenwand uitgekozen. Het zal nog wel even duren voordat die geplaatst wordt, maar dan heb ik de tijd om de kamer echt leeg te halen en te bedenken wat ik er verder mee wil.

Sowieso komen de gitaren van mijn man en dochter er te hangen en zou het leuk zijn als het een gezellig plekje wordt om daar muziek te maken. Dan nog een leuk slaapbankje erbij waar ze kunnen zitten en waar ook nog iemand kan logeren als het nodig is.

Op Pinterest was ik al fanatiek ideeën aan het verzamelen. Maar ik ben er nog niet helemaal uit wat er behalve die kastenwand en het slaapbankje bij kunnen. Eerst dacht ik aan een salontafel met vitrine, zodat daar iets van de Lego in kan. Maar een speltafel lijkt me ook wel wat. Tafelvoetbal, tafeltennis, airhockey of een pooltafel ofzo. Alhoewel dat misschien net niet gaat passen, omdat we ook nog een bokszak hebben die aan het plafond komt te hangen.

Hoe dan ook: ik wil er gewoon een toffe kamer van maken, zonder rommel.

Geen klussende man, dit wordt mijn projectje!

Geen klussende man is niet helemaal waar, aangezien we op het dakterras ook nog wat verrassingen waren tegengekomen waar wat mee moet gebeuren. Maar deze kamer wordt mijn projectje!

Die kastenwand is niet goedkoop, maar ik had er genoeg geld voor op mijn spaarrekening. En ik verwacht dat het echt goede kwaliteit is, net als de kastenwand die nu al langs de tegenoverliggende muur staat.

Dus mijn taak is vooral geld uitgeven en anderen aan het werk zetten. En heel veel opruimen. Waarschijnlijk ga ik ook nog wel de kledingkasten uitmesten. Schoenen waar ik toch niet meer op kan lopen, kostuums die niet echt geschikt zijn om in een rolstoel te dragen, verkleedkleren van de kinderen die ze toch niet meer passen… Ben benieuwd of het me gaat lukken, want eigenlijk ben ik gewoon zo’n sentimentele muts die alles wil bewaren.

Heb jij ook een kamer in huis die je weleens helemaal om zou willen gooien?

1 Comment

  • O, jawel hoor! Zondagmiddag kijken naar VT Wonen is wel zo ongeveer mijn ultieme inspiratie. Dan zie ik ook altijd hoe goed het werkt om alles in één keer aan te pakken, omdat je dan het mooist een eenheid krijgt. Doorgaans gaat het bij de meeste huishoudens zo (denk ik tenminste) dat je dan eens de vloer vervangt, de volgende keer de bank en een andere keer zijn de muren aan de beurt. Maar als je zo’n stylist de hele bliksemse bende laat aanpakken, vind ik dat in de meeste gevallen heel mooi uitpakken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.