Grijs gestreept en gestippelde pyjamajurk

Tja, ik krijg een beetje het idee dat ik nu toch wel iets te ver doordraaf met mijn comfortabele jurkjes. Mijn laatste Kielo Wrap Dress had meer de look van een huispak. Die draag ik trouwens ook niet buitenshuis. Maar deze jurk vond ik nog wel ok om ook naar mijn werk te dragen, al noem ik ‘m zelf wel een pyjamajurk.

Stof & patroon

De stof is een dunne joggingstof, lichtgrijs met zwarte streepjes en stipjes. Bij de mouwen en hals heb ik donkergrijze boordstof gebruikt. Toen de jurk af was, heb ik van diezelfde boordstof nog een riempje gemaakt. Vond het toch wat saai zonder.

Het patroon heb ik uit een oude Knip en heb ik vaker aangepast. Ook dit jaar nog toen ik een knalgroene vogeltjesjurk maakte. De jurk valt wat losjes, maar ook weer niet te wijd. De mouwen heb ik expres wel wijder gemaakt dan wat ik normaal bij een jurk maak. De raglanmouwen en A-lijn maken het een jurk waar je je gemakkelijk in kunt bewegen.

En uiteraard kon een matchend mondkapje niet ontbreken. Hier heb ik weer het patroon van het Berrefonds voor gebruikt, welke gratis te downloaden is.

Makkelijk gemaakt & draagbaar

Het fijne aan patronen die je vaker gebruikt, is dat je ze op een gegeven moment supersnel kan naaien en geen aanpassingen hoeft te doen. Deze jurk is ook weer bijna helemaal op de lockmachine genaaid, op de zoom aan de onderkant na.

De jurk zit heerlijk, ook in de rolstoel. Hoewel grijs nog weleens voor zichtbare zweetplekken kan zorgen, is de stof niet te warm. De wat wijdere mouw maakt het prettig om mee te rollen.

Nu nog een paar mooie schoenen erbij…

Deze jurk is al een poosje af, maar eigenlijk wachtte ik op mijn nieuwe orthopedische schoenen om deze erbij op de foto te zetten. Alleen zijn deze helaas nog niet af, omdat er een onderdeel niet leverbaar was.

Dus ja… Dan maar weer een nieuwe jurk maken die ik weer kan posten zodra ik mijn schoenen binnen heb. Hopelijk dit jaar nog.

Voor nu nog een selfie voor de lelijke oranje wc-hokjes op mijn werk:

2 Comments

  • Ziet eruit als een lekker comfortabel jurkje. Leuk van grijs vind ik altijd dat je het kunt combineren met allerlei gekleurde accessoires. Felrode panty en dito sjaal geven het ineens een heel andere uitstraling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.