maxi-jurk sweaterjurk maxidress sweaterdress
Ach ja, het was vakantie en ik had tijd en stof over… Dus maakte ik twee jurken. Een maxi-jurk en een sweaterjurk. Of tenminste, ik denk dat je ze zo kunt noemen. Misschien worden ze wel gewoon net zo genoemd als in het Engels: maxidress en sweaterdress. Of gewoon een lange jurk en een trui-jurk. Als iemand me kan helpen aan een jurkenwoordenboek, hou ik me aanbevolen.

Maxi-jurk watermeloen

maxi-jurk maxidress simplicity 1373

De dunne katoenen stof met watermeloen print had ik nog liggen van de rode penciljurk die ik vorig jaar maakte. Ok, misschien had ik gewoon veel te veel stof gekocht. Als je er nog een maxi-jurk van kan maken, kun je het geen restje noemen.

Via Instagram hoorde ik van een maxidress sewalong, altijd leuk om samen met anderen een naaiuitdaging aan te gaan.

Ik gebruikte een patroon van Vogue, V1234. Dit is een patroon voor een top en korte broek, maar de top heb ik dus verlengd tot een enkellange jurk. De rug van de top vond ik zo leuk met de gekruiste stukken en een stukje blote rug. Dat leek me wel tof om in een jurk te hebben.

Behalve het verlengen van het patroon heb ik verder gewoon de instructies aangehouden. De gekruiste stukken op de rug zijn gevoerd met dezelfde stof. Verder zijn de randen afgewerkt met biasband.

De gekruiste stukken zitten elk op de zijnaad vast met drie knoopjes, maar dat is nog best lastig om open en dicht te krijgen zo hoog in je zij. Het gaat dan makkelijker om de jurk aan en uit te trekken zonder ze los te maken. De rits in de zijnaad heb je wel echt nodig, die is niet voor de sier!

Je bh is wel zichtbaar door de open stukken in de rug. Met wat uitproberen vond ik één bh in mijn kast die het minst eronderuit komt. En doordat deze net zo rood is als de watermeloenen, valt het niet zo op.

Het is een heerlijke jurk voor zomerse dagen, lekker luchtig vooral. De onderkant van de jurk is niet heel wijd. Als ik in de rolstoel zit, moet ik wel een stukje jurk onder mijn dijen stoppen om te voorkomen dat het tegen de banden aan komt. Maar bij mijn enkels komt de jurk niet tegen de banden.

Sweaterjurk met watervalrug

sweaterjurk sweaterdress

Ik had een favoriete top die helaas erg versleten was en waar de gaten in vielen. Deze heb ik op de naden losgeknipt en als patroon gebruikt voor deze jurk. En ook hier weer de onderkant verlengd zodat het een jurk werd.

De stof is een wat dikkere jersey met een patroon erin gebreid. Daardoor is de binnenkant van de jurk meer zwart, maar dat is minder te zien dan ik dacht. Af en toe valt het ruggedeelte iets meer open en dan zie je het wel.

Het touwtje op de rug zorgt ervoor dat de waterval mooi valt en de jurk niet van je schouders zakt. Ik had het niet zo goed opgemeten, waardoor ik er een knoop in moest leggen om het weer in te korten. Uiteraard had ik het ook weer los kunnen halen van de jurk en opnieuw kunnen beginnen. Maar aan de andere kant kan ik er nu ook voor kiezen om het als een of-the-shoulderjurk te dragen door de knoop weer los te maken.

Ik heb nog getwijfeld of ik de onderkant van de jurk nog iets strakker zou maken. Toch maar niet gedaan, eigenlijk vind ik ‘m zo losjes wel leuk.

Het fijne aan deze jurk vind ik dat hij erg prettig is om in de rolstoel te dragen. De mouwen sluiten goed aan en zitten dus niet in de weg met rollen. Hij zit niet strak in de oksels, dus ook geen zweetplekken bij intensief rollen. En de open rug zorgt daarbij ook voor wat verkoeling.

Met een legging eronder kan ik er prima mee fietsen. En voor het bankhangen is de stof van de jurk ook erg comfortabel. Deze ga ik zeker veel dragen en wellicht nog eens van een andere stof maken!

Welke jurk is jouw favoriet? De maxi-jurk of sweaterjurk?

4 antwoorden
  1. Paula
    Paula zegt:

    Superleuk die jurken, maar de zomerjurk is mijn favoriet….zo’n leuk stofje en het model vind ik ook grappig.
    Ik zit al vanaf mijn 15de in een rolstoel maar heb mezelf eigenlijk altijd aan spijkerbroeken en joggingbroeken gehouden. Vond dat wel makkelijk en heel erg modebewust ben ik eerlijk gezegd ook niet. Nu ik dit gezien heb, vind ik het eigenlijk wel zonde dat ik er nooit iets meer aandacht aan heb besteed.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.