Hoedje van vilt

notebook fucking bad ideas nuuna

Op mijn Facebookpagina heb ik lezers laten stemmen op een aantal ‘fucking bad ideas‘. Geïnspireerd door het geweldige notitieboek wat op de foto te zien is (nu niet meer te koop, maar er zijn nog meer van dat soort notitieboekjes bij de Bijenkorf). En eigenlijk was het al heel snel duidelijk: men wil mij in een zelfgemaakte hoed rond zien lopen.

Klinkt best leuk, maar onderschat nou niet hoe slecht dit idee wel niet is. Om dat uit te leggen, gaan we even terug in de tijd…

‘Moet die hoed echt op?’

Ik ben wel fan van leuke hoedjes. Toen ik net de naaimachine ontdekt had op mijn vijftiende, maakte ik een knalgroene hoge hoed en borduurde ik daar een bloemetje op. Ik vond ‘m ideaal, vooral op festivals. Ik was snel te herkennen en ik verbrandde minder snel.

Daarna volgden meer hoedjes: een roze en een rood vissershoedje, een gebreid hoedje, een zwarte hoge hoed, een helemaal handgemaakt Victoriaans hoedje, een gehaakt hoedje, enzovoort.

Mijn man was er niet zo’n fan van en hij liet steeds wat meer merken dat hij me liever zonder hoed zag. Jammer, maar ik heb ook zo mijn voorkeuren hoe ik hem zie, dus het is een beetje geven en nemen.

De hoedjes verdwenen in de kast, sommigen lijken helemaal van de aardbodem verdwenen te zijn (waar ik mijn man van verdenk) en heel soms met een festival zet ik er toch nog één op. Moet toch mijn bolletje een beetje beschermen tegen een hele dag in de zon zitten.

Het maken van de hoed

Het is nu winter, dus daar heb ik mijn hoedkeuze iets op aangepast. Ik wilde een leuke cloche maken en vond een patroon voor een cloche op Instructables. Helaas mislukte die, dus toen ben ik zelf aan het goochelen gegaan. Zonder patroon en zonder meetlint zelfs. En omdat ik wel een beetje trots op mijn gegoochel ben, heb ik er meteen maar een filmpje van gemaakt.

Het dragen van de hoed

Ja, ik zou ‘m een week lang dragen en dat heb ik ook gedaan! Alleen buiten natuurlijk. Sommigen hadden me graag ook binnen met hoed gezien, maar dat is echt te warm.

Ik ging ermee naar mijn werk op mijn scooter of met de auto, naar de sportschool, naar dansen, naar de supermarkt, een rondje fietsen, enzovoort. Als bewijs hier een paar foto’s ervan:

zelfgemaakte hoed DIY tutorial

Ik wacht nog steeds op positieve reacties erop… Mijn meiden vinden het niks en mijn man zwijgt eronder (en dat is meestal geen goed teken). Wat vinden jullie? Is ie echt zo erg?

Op de Facebookpagina van Salami stinkt staat er alweer een rijtje nieuwe ideeën klaar waar op gestemd mag worden. Laat jij ook even weten wat volgens jou het volgende idee is wat ik kan uitwerken?

6 Comments

 • Hoi Jacqueline,je hoedje is mooi gewoorden hoor ,het zou ook zo maar een muts kunnen zijn,hihi.
  Ik hoop dat je veel plezier aan je hoedje hebt,als jij het leuk vindt dan maakt het niks uit of een ander dat niet leuk vindt,je eigen gezin is natuurlijk kritisch en dat mag, maar geniet ervan.

  Ben ik de eerste die een reactie geeft dan?
  Groet monique

  • Alleen al de rest van mijn gezin op stang jagen door mèt hoedje samen met ze de stad in te gaan, levert mij al een hoop plezier op. 😉
   Er zijn ook al een paar reacties via Facebook, maar het blijft verdacht stil vergeleken met wanneer ik een jurkje gemaakt heb. Dat zegt misschien toch ook al wat…

 • Over het algemeen vind ik wat je maakt echt super leuk. Dit hoedje vind ik niet zo, maar het grappige is wel dat het je super leuk staat. Nu houd ik zelf totaal niet van hoedjes dat kan mijn mening natuurlijk een beetje beinvloeden. 🙂

  • Ach, ik neem het je niet kwalijk hoor. Zo zijn er wel meer mensen die mijn hoedjes niet leuk vinden en die vind ik verder wel heel lief. 😉

 • ik vind hem heel leuk, ik zou hem in een vrolijk kleurtje willen maken en er een bloem opnaaien van vilt denk ik.
  ik zocht al patronen maar kan die zo niet vinden op internet.
  Jouw hoedje is vrij eenvoudig dus je bent er niet zo lang mee bezig, precies goed voor mij.
  misschien ook voor zomers met een dunner vilt?

  • Misschien kan het zelfs ook van gewoon katoen voor een zomers hoedje. Dan moet je alleen de rand wel afwerken, maar moet vast ook lukken!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.