Feedback gevraagd

Eigenlijk vind ik dat bloggen best leuk. En eigenlijk wil ik er wel wat meer uithalen dan wat ik nu doe. Dus ik ben een beetje op zoek gegaan hoe ik mijn blog nog kan verbeteren. Niet dat ik nou zo nodig ontzettend veel bezoekers wil hebben, maar het zou wel leuk zijn als het meer gevonden en gelezen wordt door mensen die erin geïnteresseerd zijn.
Ik heb nu een domeinnaam (salamistinkt.nl) die voorlopig meteen doorlinkt naar blogger, in ieder geval tot ik eruit ben of en wat ik anders zou willen. Blogger vind ik een stuk prettiger werken dan WordPress, dus ik weet niet of ik wel over wil stappen.

De naam ‘Salami stinkt’ was niet heel erg overwogen gekozen. Ik begon dit blog door twee hulpboeken te lezen en er verslag van te doen in dit blog. In één van die boeken kwam de salami-techniek naar voren (het afwisselen van inspanning en ontspanning), dat boek heb ik nog steeds niet uit… Misschien dan tijd voor een andere naam? Maar wat dan? Ik ben daar zo slecht in…
Als ik het wel bij deze naam hou, heb ik in ieder geval 1000 notitieblaadjes in de vorm van plakjes salami (zie foto en bedankt mama! ? ), die goed dienst kunnen doen als visitekaartjes.

Ik heb er wel aan zitten denken om in het Engels te bloggen, om zo ook een groter bereik te krijgen. Zoveel mensen met EDS zijn er niet in Nederland, maar aan de andere kant moeten die het nu al zo vaak doen met Engelstalige blogs of sites, dan kan het ook prettig zijn om juist wel iets Nederlandstaligs te lezen.

Dan heb je nog de sociale media. Ik merk dat mijn blog 100x meer bezocht wordt wanneer ik een linkje deel op Facebook. Maar om nou elk blogje te delen op Facebook, zitten mensen daar op te wachten? Of is het de moeite waard om een Facebookpagina te koppelen aan dit blog?

Als laatst de lay-out. Ik zit er weleens mee te rommelen, maar heb nog geen sjabloon gevonden wat beter past dan wat ik nu gebruik. Zijn er onderdelen die missen of juist overbodig zijn?
Als er iemand is die hier een mening over heeft (of nog beter: er verstand van heeft), laat maar horen!

6 Comments

 • Standaard elk bericht op Facebook, natuurlijk! Als vrienden dat niet willen lezen, zijn het waardeloze vrienden… De layout vind ik prima, hoewel ik salami echt vies vind, ik zie liever een foto van jou als achtergrond. Engels… ik zou het niet aandurven. Niet alleen omdat je je in je moedertaal toch beter uit kunt drukken, maar ook omdat je dan ook direct concurreert met veel meer Engelstalige blogs (van mensen die wel in hun moerstaal schrijven). Daarnaast kan het zo zijn dat je schrijft over bijv. zaken in ons zorgsysteem, werk en school en gezin die al snel specifiek Nederlands zijn. En is je doelgroep eigenlijk niet al groter? Want ik denk dat er velen zijn die met iets anders dan EDS toch dezelfde problemen hebben.

  Tot slot: ik zou toch met WordPress gaan werken, want elke keer als ik hier wil reageren, loop ik vast! 🙂 je zusje

  • Nee, denk dat ik dat Engels toch maar laat voor wat het is. Maar WordPress? Daar ben ik ook nog niet zo van overtuigd. Is het niet zo dat WordPress bij jou gewoon beter werkt, omdat je er al bij ingelogd bent? Ik heb namelijk nooit problemen met Blogger. 😉
   Maar ik heb nu ook iets toegevoegd dat mensen via hun Facebookaccount kunnen reageren, misschien is dat wat.

 • Wat een leuk notitie blok 😉
  Heb je blog nog maar net ontdekt en was overal en nergens aan het lezen, maar ga nog een keer bij het begin beginnen. Als ik jou was zou ik je blog wel koppelen aan facebook, dat geeft gewoon meer bekendheid. Ik ben het eens met de vorige reactie over het engels, je kunt je beter uitdrukken in het Nederlands, maar mensen haken ook vaak af als het ineens engels word. Je zou het kunnen combineren, dus beide doen, maar dat is denk ik, gezien je beperkte energie, geen goed plan. Ik weet wat het is om zo weinig energie te hebben. Ik denk net als de vorige reageerder, dat mensen heel veel herkennen in je verhaal en daar steun uit kunnen halen ook al hebben ze geen EDS. Misschien dat een andere lay-out wel wat zal helpen, bijv een foto bovenaan, maar daar heb ik zelf totaal geen veestand van om het maar zo te zeggen 😉 Leuk te lezen over de salami theorie dat hoor je niet zoveel.
  Groetjes, Linda

  • Heb inmiddels ook een facebookpagina en ook wel al besloten dat het in het Nederlands blijft. 🙂
   Foto's zijn inderdaad nog een zwak puntje, ik krijg de maat ook niet altijd goed. Daar ga ik dus zeker nog wel op door puzzelen.

 • Wat goed dt je nu ook een facebookpagina hebt, fijn dat het Nederlands blijft 🙂 Nou mij hoor je niet klagen over je foto's, je gaat het vast voor elkaar krijgen allemaal 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.