Zo camoufleer je die foeilelijke bekkenband!

erasmusband bekkenbandNa ruim tien jaar bekkeninstabiliteit had ik bij mijn revalidatiearts te horen gekregen dat mijn spieren nooit helemaal mijn zwakke bekken op kunnen vangen. Ik kreeg dus een bekkenband voorgeschreven. En deze week kwam die bekkenband binnen, het is een Erasmusband waar de rek uit is gehaald door een extra stukje band op de elastische stukken.

Maar tjongejonge zeg, ik wist dat je dat ding strak moest aantrekken om genoeg steun te krijgen, maar dat ziet er dus echt niet uit! Ik lijk wel een rollade! Dus aan de slag: camoufleren dat ding.

Nieuw jurkje om de bekkenband te verstoppen

Uiteraard grijp ik elk excuus aan om een nieuw jurkje te kunnen kopen. Want met het juiste model en van de juiste stof, hoef je nog steeds niets van die rollade te kunnen zien.

Deze jurk heb ik uit de uitverkoop van H&M. Online helaas niet meer te vinden.

Van boven wel strak, want ik hoef nu ook weer niet met een jutezak over straat. En van onderen wijd, om de bekkenband te verstoppen. De stof is vrij stug en blijft dus vanzelf een beetje wijduit staan.

HM jurkje camoufleren bekkenband

Elastische brede riem over de bekkenband

Ik had al een eeuwigheid een enorm breed stuk elastiek liggen. Eigenlijk om zelf iets van een riem van te maken, als alternatief voor een bekkenband. Maar ik had het al die tijd uitgesteld en nu had ik toch vakantie, dus maar aan de slag gegaan ermee.

Het elastiek kwam ik in een fourniturenkraampje op de markt tegen. Als ik het goed onthouden heb, wordt het korsetelastiek genoemd. Later heb ik nog breed klittenband en elastisch biaisband gekocht.

elastische riem

Het klittenband heb ik twee rijen breed aan de uiteinden van het elastiek genaaid om als sluiting dienst te doen. Om ‘m iets beter te laten aansluiten, heb ik een paar coupenaadjes voor en achter aan de bovenkant gemaakt. De hoeken zijn rond geknipt en de randen afgewerkt met het elastische biaisband. En omdat ik te lui was om van garen te wisselen, heb ik de stiksels een beetje verstopt met wat kant.

brede elastische riemDe paspop heeft niet zoveel vet op de heupen als ik, dus het geeft niet een heel realistisch beeld. Maar dit is dus de riem.

Met deze riem wordt mijn rollade iets meer in bedwang gehouden en heb ik iets meer keuze in wat ik aantrek. Ik zou de bekkenband nog steeds niet onder een strakke jurk van dunne stof dragen, maar bij een jurk als deze kan het prima.

Zie jij de verschillen tussen geen bekkenband, alleen de bekkenband en de bekkenband met riem eroverheen?

bekkenband camoufleren

Op dit moment ben ik nog aan het opbouwen en kan ik nog niet zeggen of de bekkenband echt verbetering geeft. Maar ik kan er in ieder geval wel mee over straat.

8 Comments

 • Ik bewonder je om je aanpak. Je gaat meteen aan de slag om het bruikbaar te maken! Topper ben je! Schrijf de gemaakte kosten maar op, ook de rit naar die specialist, want dit kun je aangeven bij de belastingdienst!
  En ik denk dat je op de eerste foto beide draagt, op de tweede alleen de bekkenband en op de derde niks…

  • Ik heb toevallig gisteren gekeken naar wat ik op kan geven bij de belastingdienst. Maar zelfs met de 300 euro die je als chronisch zieke mag opgeven omdat je kleding/wasgoed sneller slijt of vies wordt, kom ik nog lang niet over de drempel heen.

   Tweede foto had je hoed gezien! Nummer 1 en 3 precies omgekeerd.

 • Ik heb dezelfde bekkenband, inmiddels kan ik hem al iets losser doen omdat ik steeds beter kan voelen hoe ik die spieren daar kan aanspannen. (Jarenlang bekkentherapie) maar zitten?echt niet te doen! Dan verplaatst “de rollade” naar boven en om nou een heel korset jurkje erom te plaatsen.. ? dat maar niet. Ik wissel vooral veel af en gebruik hem voornamelijk in huis.

  • Bij mij is bekkentherapie zinloos, omdat de aanhechtingen juist niet goed zijn. Al het trainen wat ik al jaren doe, is dus voor Jan met de korte achternaam…

   Nu ben ik nog aan het opbouwen en draag ‘m als ik het huishouden doe of even de deur uit moet. Maandag zit ik op een halve dag en dan moet ik ook weer naar m’n werk, dus ben benieuwd hoe dat gaat.
   Op de bank zitten gaat best redelijk, moet ik zeggen. Maar dan zit ik ook niet zo rechtop als op mijn werk.

 • Bij mij begint de onderste band steefs naar boven te schuiven. Helpt zo’n elastiek hier tegen? Hoe breed is je elastische band? ( niet de omtrek)
  Ps de kant er op geegt het iets sexy.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.