3x de comfortabele tricotjurk (zonder de out-of-bed look)

rolstoelmode tricot jurkjesTja, ik ben best veeleisend als het om kleding gaat. Het moet er niet alleen mooi uitzien, maar ik wil graag nog steeds alles kunnen doen, ongeacht wat ik aanheb. Nu had ik al eerder drie verschillende modellen jurkjes laten zien, vandaag ben ik weer een stapje verder. Een tricotjurk is ideaal, ik kan er alle kanten mee op. Deze drie hebben allemaal hun goede en minder goede kanten, welke komt als beste uit de bus?

Alle drie de jurkjes hebben een  A-lijn, welke me vorige keer toch wel het beste beviel om zowel lopend als in een rolstoel te dragen. Niet teveel accent op de buik en hij valt zo dat je zittend geen inkijk hebt. Een A-lijn is niet te wijd en komt daardoor niet zo snel tussen de wielen.
En ook alle drie met een printje. Eigenlijk vind ik dat met mijn rondingen (die zittend nog meer van zichzelf laten zien) toch wel een must bij tricot, het verbloemt de vetrolletjes wat meer, letterlijk en figuurlijk.

Ik draag graag comfortabele jurkjes. Gedurende de dag wissel ik regelmatig van actief naar rust en om dan elke keer ook van kleding te moeten wisselen, vind ik zonde van mijn tijd en energie. Ja, natuurlijk als ik in de sportschool heb zitten zweten, dan neem ik die moeite wel. Maar over het algemeen zijn mijn actieve momenten maar kort. Een beetje yoga-/fysio-oefeningen doe ik in een kwartiertje en op een paar lange ritjes na duurt het fietsen bij mij ook meestal maar een kwartier. Over de dag verspreid lig ik regelmatig op de bank of op bed. Tricot draagt ook prettig wanneer je ligt en het kreukelt een stuk minder dan mijn gezicht.

tricotjurk blauwe bloemenTricotjurk met bloemenprint

Deze blauw gebloemde jurk heb ik al een aardig poosje geleden gemaakt. Ik heb er geen patroon voor gebruikt, maar één van mijn favoriete jurken die helaas al snel ging pluizen. Eigenlijk heb ik heel simpel gewoon de jurk op de stof gelegd en deze overgetrokken. Het schoudergedeelte heeft dezelfde print als de rest van de jurk, maar is doorzichtig.
En deze jurk is eigenlijk nog meer favoriet dan zijn voorganger in het zwart, doordat deze voor elke gelegenheid wel kan. Ik fiets ermee, draag ‘m naar mijn werk of in mijn vrije tijd, op warme dagen zonder iets eronder of erover en op koude dagen met een legging en vestje erbij.

tricotjurk cartoon printTricotjurk met cartoonprint

Het zijn wat nietszeggende cartoons op deze stof, maar ik vond het er wel grappig uitzien. Het patroon voor de jurk heb ik uit een Knip. Toen ik de stof ervoor knipte, twijfelde ik of ik de mouwen niet in een andere kleur zou doen (het zijn raglan-mouwen). En ja, achteraf gezien had ik dat gewoon moeten doen. Deze jurk vind ik net iets teveel op een pyjama lijken. Ik draag ‘m wel af en toe, maar dan wel met een vestje erop en een (gekleurde) panty of legging. Maar comfortabel is ie zeker! En doordat hij in de nek hoog aansluit, is hij degelijk genoeg om naar werk te dragen.

tricotjurk vissen printTricotjurk met vissenprint

Toen ik de stoffenmarkt aan het afstruinen was voor hippe tricotstofjes voor een zomerjurk, kwam ik deze vissenstof tegen. Op de foto is het niet zo duidelijk te zien, maar het rokgedeelte heeft dezelfde print als de bovenkant, met golfjes en vissen, maar dan kleiner. Ik kon ze niet loslaten, alhoewel ze vrij prijzig waren, vond ze zo leuk! Normaal lukt het me wel om onder de 15 euro te blijven qua materiaalkosten, maar deze twee stofjes waren samen al bijna 30 euro en dan was het nog krap knippen ook. En ach, 30 euro voor een leuk zomerjurkje, waar hebben we het eigenlijk over?
Deze jurk heb ik nog niet gedragen, is nog vers van de naaimachine. Voor mijn werk vind ik ‘m zelf iets te bloot, maar met de (hopelijk zonnige) zomervakantie in het vooruitzicht zal deze vast vaker gedragen worden.

Qua model bevallen alle drie de jurkjes me wel goed, ik zou ze best nog een keer willen maken in een andere stof of stofcombinatie.

Welke jurk is jouw favoriet?
Draag jij graag een tricot jurk?

11 Comments

 • Wat een leuke jurkjes! Ik vind die zwart witte erg leuk maar snap de pyjama vibe. Inderdaad handig op te lossen met een vestje en panty.

  • Het stofje is ook superleuk, eigenlijk zonde dat ie dan toch die pyjama uitstraling heeft. Misschien zet ik er wel gewoon een keer de schaar in en vervang ik de mouwtjes.

 • De jurk met blauwe bloemen vond ik erg mooi, zeker het model.
  Jammer dat ik zelf niet met de naaimachine overweg kan.
  Ik heb 2 tricot jurkjes van de H&M (beetje idee als de cartoonjurk maar dan smaller) maar die zitten vrij strak en kruipen een beetje op (hoera voor leggings)
  Mijn lievelingsjurk komt ook van de H&M, zwart met rode bloemen, katoen, met een beetje swingrok (maar niet te veel stof, zit nog steeds prettig in de rolstoel, maar met te veel wind ben ik toch blij dat ik altijd een legging onder jurken en rokken draag)

  • Ja, ik ga toch ook vaak wel voor een legging eronder. Zeker met het weer hier, maar ook om nog een beetje fatsoenlijk te kunnen fietsen. 😉

 • De eerste is mijn favoriet, maar ze zijn allemaal mooi!
  Zelf draag ik geen jurken, voor de meiden maak ik wel jurken… die dragen ze graag!

  • Haha, ik maak dan weer juist geen jurken voor mijn meiden, veel te veel moeite voor iets waar ze na 3x dragen weer uitgegroeid zijn. 😉

 • Wat een superleuke jurkjes! Ik heb net patroon It’s a fits 1059 besteld, ben erg benieuwd ?

  (Grappig hoe vaak ik via Google op jouw blog terecht kom, laatst nog voor posts over onderwijs en nu weer voor je prachtige kleding.)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.