EDS

Weer begonnen met revalideren

Vorige week ben ik begonnen met revalideren. Dit wordt mijn tweede revalidatietraject en waar het de eerste keer vooral gericht was op het omgaan met chronische pijn, wordt er nu wèl gekeken naar de oorzaak van de pijn.

Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk maar een beetje verwarrend vind nog. Er was me voorheen steeds gezegd dat ik er maar mee moest leren leven en dat het alleen maar erger zou worden, nu krijg ik het idee of ze me ‘beter’ kunnen maken met de nieuwe cursusjes die ze 1,5 maand geleden gehad hebben. Want als ik me meer bewust zou zijn wat mijn lichaam doet, wat het voelt, dan zou ik de pijn minder voelen. En dan zou ze al die triggerpoints (of in ieder geval de meest pijnlijke) ook nog wel gaan behandelen met behulp van dry needling, zodat ik daar ook minder last van zal hebben.
Klinkt natuurlijk hartstikke mooi, dus toen ze vroeg wat ik wilde bereiken met dit revalidatietraject, heb ik meteen maar hoog ingezet: ik wil weer kunnen fietsen en langer kunnen lopen. Maar ergens voelt het net als die chiropractor die me wel even beloofde om me in 6 weken van mijn bekkeninstabiliteit af te helpen, wat na een jaar niets opgeleverd had. Ik geloof er niet zo in dat die nieuwe inzichten me ineens beter kunnen maken, want zo nieuw zijn ze nou ook weer niet. Ik heb al zoveel geprobeerd en het lijkt ook allemaal op elkaar. Of ik nou een naald in mijn pijnlijke bilspier laat zetten of iemand met z’n elleboog diezelfde spier laat aanpakken, het is allebei bedoeld om die knoop uit de spier te krijgen. En dat bewust worden van hoe je lichaam erbij staat, zit of ligt, met yoga en buikdans doe je niks anders dan dat. Maar goed, ik ga het allemaal maar braaf doorlopen, wie weet is het wel hèt wondermiddel.

Blijkbaar ben ik niet de enige die wat twijfel heeft over de aanpak, Zusheid, een lotgenootje dat bij hetzelfde revalidatiecentrum een groepstraject volgt, schrijft er ook over in haar blog. Heel herkenbaar wat ze allemaal beschrijft.
Zij loopt een stukje op mij voor in haar traject, dus ik ben erg benieuwd hoe het bij haar zal verlopen. En ook bij mij natuurlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.