Dè oplossing voor het opfleuren van je (kleine) dakterras: een tuinposter!

Ons huis heeft geen tuin, maar wel een knus dakterras van twee bij vier meter met aan alle kanten een muur. En aangezien ik geen groene vingers heb, probeer ik op een andere manier het dakterras een beetje aan te kleden. Ok, toch wel een paar plantjes, maar de tuinposter van Tuinposteropmaat.nl heeft zeker een grote bijdrage in het opfleuren van het dakterras.

Na een winter van verwaarlozing, zag ons dakterras er zo uit:
tuinposter voor

Dakterras voor

Toen we net getrouwd waren, hebben we één van onze trouwfoto’s op een tuinposter af laten drukken. Niet één waar onze gezichten op staan, met zo’n klein dakterras wil je niet de hele tijd naar je eigen hoofd kijken. Maar onze achterkant mag er best zijn. En het is een prachtige foto, ook als je niet zou weten dat het een trouwfoto was.

Dat is inmiddels negen jaar geleden. De zon heeft mijn roze trouwjurk doen vervagen en onze lijven lijken op te gaan in het pad. Je ziet nog wel onze zwevende hoofdjes.

Iets wat de tuinposter ook geen goed heeft gedaan, is dat de tuinstoelen er regelmatig tegenaan geschoven werden. Deze hebben dus een streep achtergelaten.

En verder zag het dakterras er net zo uit als elk voorjaar: vlonders wat groen uitgeslagen, plantenbakken vol onkruid, wat rondslingerende bloesemblaadjes van de bomen uit de straat en een voerbakje voor vogels, door mijn dochter gemaakt van een melkpak of zoiets.

dakterras na tuinposter

Dakterras na, mèt nieuwe tuinposter

Aangezien mijn man het klussen even zat was na de kamer van mijn dochter, besloot ik zelf het dakterras onder handen te nemen.

Ik heb zowaar voor het eerst een hogedrukreiniger in mijn handen gehad om de vlonders schoon te spuiten. Het is niet helemaal perfect gelukt, maar best aardig.

De stoelen zijn eigenlijk wel aan vervanging toe, maar ze zitten nog prima. Met nieuwe kussens ziet het er toch weer een stuk beter uit.

Het onkruid in de plantenbakken heb ik vervangen door aardbeienplantjes, lavendel, wat kruidenplantjes, een snackpaprika- en een cherrytomatenplant. Lavendel doet het altijd wel goed bij ons en het ruikt heerlijk. En wanneer er wat lekkers aan de planten groeit, wordt er door de meiden hier thuis (hopelijk) een stuk beter voor gezorgd.

De tuinposter heb ik voor het maken van deze foto alleen nog even met tape vastgeplakt. Onder andere om te kijken hoe hoog ik ‘m wil hebben. Hij kan nog wel ietsje hoger om te voorkomen dat de stoelen er weer tegenaan gaan schuiven. En al durfde ik het wel aan om met de hogedrukreiniger in de weer te gaan, haakjes in de muur krijgen was toch een stap te ver voor mijn gammele handen.

Van de oude tuinposter heb ik nog geen afscheid genomen. Enerzijds omdat mijn man er nog aan gehecht is en anderzijds omdat de muur eronder er niet zo jofel uitziet, haha!

tuinposter

Tuinposter van Tuinposteropmaat.nl

Het mailtje of ik geïnteresseerd was in een tuinposter, kwam als geroepen. Het zou ons dakterras weer wat meer kleur geven en vast ook een stuk langer meegaan dan de plantjes.

Het uitkiezen van een foto was niet gemakkelijk. Ik wilde een combinatie met natuur en een herinnering. En dan moest het natuurlijk ook een mooi plaatje zijn. Helemaal omdat we met ons dakterras het uitzicht moeten missen, dan wil je toch naar iets moois kijken.

Uiteindelijk is het een vakantiefoto geworden van twee jaar geleden in Normandië. Tijdens die vakantie hebben we verschillende herdenkingsmonumenten van de tweede wereldoorlog bezocht. Pointe du Hoc was één van die plaatsen en heeft veel indruk gemaakt.

Tuinposteropmaat.nl is een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl en is ervaren in het afdrukken van foto’s op verschillende materialen. Dat is terug te zien in de overzichtelijke, gespecialiseerde website, waar je gemakkelijk de verschillende opties en prijzen kunt vinden.

Toen ik eenmaal een foto had gekozen, ging het bestellen van de tuinposter erg makkelijk. Gewoon een foto uploaden en dan je gegevens invullen. Ik heb nog wel even voor de zekerheid gebeld, want er zat een ‘winkelhaak’ in het voorbeeld, die niet in het origineel zat. Maar dat was niets, de foto zou gewoon als het origineel afgedrukt worden. Toch fijn om dan meteen iemand aan de lijn te krijgen die je daarover kan geruststellen.

Volgens de website zou het ongeveer een week duren voordat de tuinposter bezorgd zou worden. Vrijdagavond had ik ‘m besteld en een week later werd hij op zaterdag bezorgd. Netjes op tijd dus.

Vergeleken met de tuinposter die we al hadden, is het zeildoek iets dunner. De ringen zijn van metaal in plaats van de plastic ringen op onze trouwfoto. Of dat iets uitmaakt voor de houdbaarheid, is maar afwachten. Sowieso verwacht ik niet dat een tuinposter het eeuwige leven heeft. Altijd maar buiten in de zon en regen, ga je toch zien op den duur.

Voorlopig ben ik weer even helemaal blij met mijn dakterras. De foto ziet er prachtig uit en het ziet er weer een stuk gezelliger uit zo!

Voor het schrijven van deze review is de tuinposter van Pointe du Hoc mij kosteloos toegestuurd door Tuinposteropmaat.nl.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.