Okergele Freya Dress

3 foto's van Jacqueline in een okergele boven de knie vallende jurk (Freya Dress) met lange mouwen en met een paarse panty en zwarte gespschoenen. Op de middelste foto zit ze in een rolstoel.

Het duurde even voor ik weer aan naaien toekwam. Mijn oudste dochter pikt steeds vaker mijn plekje achter de naaimachine in. Maar ik had nog een lapje stof liggen wat erg geschikt was voor een winterse jurk en wat tijd om te vullen. Dus maakte ik weer een Freya Dress!

Stof & patroon Freya Dress

De stof is nogal synthetisch en daardoor wat statisch. Het is een gebreide stof in okergeel en zwart gestreepte banen. Bij ons op de markt stond eerst altijd een stoffenkraam met coupons, daar had ik ‘m vandaan. En de lap stof lag er dus al een tijdje, want de stoffenkraam is al een poos niet op de markt te vinden.

Het patroon heb ik eerder gebruikt, maar dan voor een jurk met kol en zak. Voor deze jurk heb ik het standaard patroon van de Freya Dress gebruikt, uit het boek Stretch! van Tilly and the Buttons. Deze heeft een meer aansluitende kraag dan de vorige versie.

Omdat ik het patroon al eerder gebruikt had, hoefde ik alleen de stof te knippen en naaien. Niet overdreven: deze jurk was echt binnen een uur klaar!

Nieuwe orthopedische schoenen en panty erbij!

In de kerstvakantie kreeg ik mijn nieuwe orthopedische schoenen binnen. Mijn vierde paar alweer (>hier< zie je mijn andere orthopedische schoenen). Bij de andere heb ik ook een rits naast de veter- of gespsluiting, maar deze schoenen hebben dat niet. Ik was even bang dat de orthopedisch schoenmaker mijn handen iets overschat had en zag mezelf al stoeien met elke keer die gespen los en vast maken.

Maar er zit dus gewoon klittenband onder de gespen! Dus aan- en uittrekken gaat gewoon net zo makkelijk als altijd.

Het is vast ook wel te zien dat ik weer Dr. Martens als voorbeeld heb gebruikt. Het model wordt niet meer verkocht, maar op mijn Pinterestbord met schoenen zie je het origineel.

En ik heb pas wat nieuwe panty’s gekocht, Snagtights, waar je er hier een paarse van ziet. Ik had hier veel goede verhalen over gehoord, maar moet eerlijk zeggen dat ik ze ook weer niet zo bijzonder vind. Gewoon een panty, meer niet. Maar misschien heb ik het geluk dat ik met andere panty’s ook wel goed slaag met een maat XL.

Al met al een simpele nieuwe outfit waar ik niet eens de deur voor uit hoefde!

4 Comments

 • Gewoon een goed jurkje. Die schoenen vind ik fantastisch! Ik mag binnenkort ook weer nieuwe en zit ook te denken over laarsjes/schoenen in deze stijl, maar dan in lakleer.
  Moest jij ook zo lang wachten tot je die panty’s thuis ontving? Ik heb ze onlangs ook besteld, maar dat duurt maar…

  • Bij mij waren ze binnen een week binnen, dus dat viel wel mee.

   Vroeger toen ik altijd maar bergschoenen met steunzolen droeg, droomde ik van lakschoenen. Echt fijn dat er tegenwoordig zoveel meer keus is. Ben benieuwd hoe jouw schoenen worden!

 • Hoi
  Wat heb jij mooie super stoere schoenen. Vind ze echt leuk. Mijn zus had ze ook altijd (aangepaste schoenen).
  En je jurkjes vond ik ook echt mooi. Zoet er piekfijn uit meid.
  Waar heb jij de patronen vandaan?

  Lieve groet Ans Nobbe

  • Dit patroon heb ik uit het boek Stretch! Van Tilly and the Buttons. Is wel een Engelstalig boek, maar voor mij goed te volgen. Hier staan verschillende patronen in die je met elkaar kan combineren.
   Verder heb ik wat losse patronen van Naaipatronen.nl, wat oude tijdschriften van Ottobre, Knip, Burda en Simplicity.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.