Liefde voor leggings

 

driewielligfiets leggingsNee, wees maar niet bang, ik ga absoluut niet promoten om leggings als broek te dragen. Ik hou heel veel van mijn leggings en draag ze bijna dagelijks, maar er zijn voor mij maar twee manieren om een legging te dragen:

  • Onder een jurk of rok om je benen warm en/of bedekt te houden
  • Om in te sporten

Bij de aanschaf van mijn driewielligfiets is het aantal leggings in mijn kledingkast verdubbeld. Zoals je op de foto ziet, zit je dan niet echt in een houding om een jurkje zonder iets eronder te dragen. En een legging ziet er dan toch een stukje fatsoenlijker uit dan een doorzichtige panty.

Een spijkerbroek die wat wijder uitloopt of een wijde fitnessbroek heb ik ook al af moeten schrijven als fietsbroek. Er zit geen kettingkast op deze fiets en als je wat wijde pijpen hebt, komen deze snel tussen de ketting te zitten.

Mijn favoriete leggings (uit de winkel)

Ik heb heel veel verschillende soorten en merken leggings. Van goedkope die ik op de markt heb gekocht tot dure merken sportleggings. Bij bijvoorbeeld Zalando heb je veel keus hierin. Maar ook al zitten daar hele mooie en fijne leggings bij, mijn favoriet is toch de simpele zwarte sportlegging van H&M.

 

leggings sportlegging H&M
Sportlegging van H&M €19,99

De taille zit lekker hoog en de tailleband is breed en snijdt niet in je buik. En alhoewel de maten van H&M’s sportleggings maar tot een maatje L gaan, moet ik zeggen dat deze ook goed om mijn XL billen passen. Deze draag ik regelmatig gewoon onder een jurkje, zeker in de winter of als ik ga fietsen. Behalve de zwarte variant heb ik ook één in fluoriserend roze met zwart, die gebruik ik echt alleen voor het sporten.

domyos leggings decathlon
Domyos legging van Decathlon €16,99

Bij Decathlon kan ik ook goed slagen als het om sportleggings gaat. Ze hebben daar meerdere leggings die figuurcorrigerend zijn. Nu vind ik dat niet zo heel belangrijk, want ik draag er toch altijd iets overheen. Maar daardoor hebben deze leggings wel weer die hoge taille die ik zo fijn vind.

Toen ik deze paarse legging in de winkel paste, had ik niet door dat het een 7/8 legging is. In de zomer is dat niet zo erg, maar als ik er nu mee ga fietsen, dan doe ik er toch wel een paar beenwarmers bij aan.

Leggings om zelf te maken

Er zullen vast genoeg patronen te vinden zijn in naaitijdschriften of los. Maar als je het echt goedkoop wilt aanpakken, kun je op So Sew Easy een tutorial vinden om zelf je leggings helemaal op maat te maken. Deze heb ik een paar keer uitgeprobeerd.

zelfgemaakte leggings
Zelfgemaakte legging €1,00

Mijn uitprobeersels heb ik zonder elastiek in de taille gemaakt, maar wel met een hoge tailleband die je om kunt slaan. Dat maakt dat je er makkelijk in kunt bewegen en het niet zo knelt in je buik.

In dit artikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Daar merk jij verder niks van, maar mocht je op de linkjes klikken en in die webshop wat kopen, dan help je mij aan een paar centen.

3 Comments

  • Blijf het elke keer knap vinden dat je dat zelf kunt maken!
    Draag zelf ook graag leggings, vooral omdat ik vind dat de zwangerschappen mijn benen weinig goeds hebben gedaan. Zo’n legging kleedt dan in elk geval nog enigszins af. En het zit ook erg lekker, vind ik persoonlijk.

  • Mooi gemaakt! Ik krijg dat niet perfect voor elkaar voor de kids!
    Ben zelf niet gek op leggings, de meiden daarin tegen wel.. liever als maillots.

  • Mocht je nou tóch nog eens weer wijdere broeken willen dragen op je fiets dan is de oplossing te koop bij ruitersportzaken: zgn. minichaps. Die zijn eigenlijk bedoeld om te dragen i.c.m. korte laarzen, maar als je ze ruim genoeg koopt kun je ze ook prima om je kuiten met wijdere broek ritsen. Probleem opgelost. Bijvoorbeeld ook te koop bij Decathlon: http://bit.ly/minichaps

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.