30 day blog challenge: de inhoud van mijn tas, verzamelingen en obsessies

30-Day-Blog-Challenge-NL-1Vandaag het tweede deel van de 30 day blog challenge van Hare Maristeit. Het is een combinatie geworden van dag 3 en 7, omdat je overal wel iets van mijn verzamelingen en obsessies tegenkomt, dus ook in mijn tas.

inhoud tas

De inhoud van mijn tas

Dit kleine tasje heb ik eigenlijk altijd wel bij me, behalve als ik mijn werktas of sporttas gebruik. Ideaal is dat ie nog een stukje open gevouwen kan worden en er dan nog net iets meer in past. En dit zit er allemaal in:

 • Sleutels: toch wel het belangrijkste. Want mijn tasje gebruik ik als ik de deur uit ga en ik wil via die deur toch ook weer naar binnen gaan.
 • Telefoon: hier val ik meteen alweer door de mand. De telefoon op de foto is mijn werktelefoon, omdat ik mijn eigen telefoon altijd gebruik voor foto’s… En behalve voor de foto’s is ie onmisbaar om te kunnen bellen, berichtjes sturen en lege momenten opvullen met het doorscrollen van blogs en social media.
 • Portemonnee: om voor de hand liggende redenen.
 • Zonnebril: ik heb niet veel zon nodig om mijn zonnebril op te willen zetten. Dus deze is vaak in mijn tas te vinden.
 • Stofjes: ja, daar heb je het al, mijn obsessie met stofjes. De lapjes stof in mijn tas zitten daar om de kleur te checken wanneer ik een bijpassend stofje tegenkom, of rits, of garen, of een vestje, panty, schoenen, enzovoort.
 • Pen en visitekaartjes: mijn visitekaartjes zijn behalve de stempel leeg, dus altijd handig om er dan een pen bij te hebben om er nog wat op te schrijven.
 • Lippenstift en parfummonstertje: voor als ik onverwacht zin heb in een iets feestelijker uitstraling.
 • Elastiekje: vaak niet eens voor mezelf, meestal wordt deze door iemand anders ingepikt. Wat trouwens ook met mijn veiligheidsspelden gebeurd is, normaal zitten die ook altijd in mijn tas.
 • Lenzen: ik draag daglenzen en als er iets in mijn oog komt en erg irriteert, gooi ik die lens gewoon meteen weg. Dus vandaar dat ik altijd een setje reservelenzen bij me heb.

borduurgaren

Verzamelingen en obsessies

Tussen de inhoud van mijn tas was het al te zien, mijn verzamelingen en obsessies hebben alles te maken met mijn passie voor naaien en borduren.

Het rekje op de foto heb ik met mijn verjaardag gekregen van mijn man en kinderen. Ik denk dat ze mijn verzameling borduurgaren iets onderschat hadden, want er was niet genoeg plek voor al mijn klosjes.

Daarnaast heb ik enorm veel lappen stof. Geen idee hoeveel, maar als ik er jurkjes van zou naaien, kan ik er een behoorlijke kledingkast mee vullen. Ik heb met mezelf de afspraak gemaakt dat ik niet meer moet kopen dan wat ik kan opruimen. Ik moet dan wel flink mijn best doen om de bakken in de kast te kunnen schuiven, zo vol zitten ze. Maar het is opgeruimd!

Ook al ga ik nog zo doelgericht naar de markt of stoffenwinkel, ik kom altijd met meer lappen stof thuis dan ik nodig heb. Soms kom ik gewoon zo’n mooie stof tegen voor zo’n goede prijs, die kan ik niet laten liggen, daar zou ik alleen maar spijt van krijgen. Of eigenlijk gebeurt dat dus altijd. Ik heb vorig jaar geprobeerd de voorraad te laten slinken door jurkjes voor anderen te maken, maar zelfs toen vulden de bakken zich op magische wijze weer met nieuwe stoffen.

Nog verrassende dingen tegengekomen in mijn tas? En wat is jouw meest opmerkelijke item in je tas?

3 Comments

 • Stofjes… ja die had ik ook nog wel kunnen noemen…
  Ik koop standaard teveel, stel je voor dat ik tekort zou komen 😉

 • Grappig, past een boel in je tasje. Wel georganiseerd trouwens, zeg! Bij mij is het een grote puinhoop…

  Knap dat je kleding kunt maken, heb daar altijd bewondering voor. Hoop het ooit nog eens te leren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.