EDS

Weer een paar toffe orthopedische schoenen

orthopedische schoenenNa mijn eerste paar orthopedische schoenen, mocht ik voor een tweede paar gaan. In eerste instantie dacht ik dat je maar eens in de zoveel tijd nieuwe orthopedische schoenen vergoed krijgt. Maar omdat het niet goed is om elke dag maar op dezelfde schoenen te lopen, mag je dus wel een tweede paar ernaast hebben. Helemaal leuk dus dat ik nu alweer een tweede paar mocht.

Wat wilde ik anders na mijn eerste paar orthopedische schoenen?

Met mijn eerste paar ben ik nog steeds erg tevreden. Ik zou niet meer zonder kunnen, dan zou ik veel meer pijn hebben dan nu. Sinds ik ze heb, hoef ik bijna niet meer ’s nachts mijn enkelvoetortheses te dragen. Blijkbaar had ik vooral veel pijn ’s nachts van het overbelasten overdag.

Maar als je dan maar één paar schoenen hebt waar je nog een klein beetje fatsoenlijk op kunt lopen, dan vallen je ook andere dingen op. Die leuke lichte knoopjes bijvoorbeeld. Die blijven niet licht. En ze steken uit, waardoor je er weleens aan blijft hangen.

Als geheel zijn het best nette schoenen, maar soms wil ik me ook weleens wat sportiever of stoerder kleden.

Ik was er dus al snel uit wat ik anders wilde bij deze nieuwe schoenen: praktischer en stoerder.

De schoenen samenstellen

Ok, het is rot dat het nodig is. En niet goedkoop. Maar het is zoooooo leuk om zelf al je wensen aan te mogen geven en van alles zelf te mogen kiezen.

Ik had van tevoren een paar plaatjes van Dr. Marten’s verzameld (dankjewel Pinterest). Daar koos ik wat van uit wat ik wel of niet leuk vond aan die schoenen. Ik mocht vertellen hoe hoog ik ze wilde en het leer uitkiezen.

Naast de zwarte schoenen die ik al heb, wilde ik nu voor kleur gaan, blauw leek me wel wat. Daarin viel de keuze een beetje tegen, veel was dan donkerblauw, tegen het zwarte aan. Maar ik vond een tof stukje leer, met iets van een patroon erin.

En dan is het wachten tot ze klaar zijn…

Stoere blauwe boots

Van de week mocht ik ze dus ophalen. Een beetje spannend is het dan wel: zou het beeld wat ik in mijn hoofd gevormd had wel kloppen met hoe het geworden is? Het blijven natuurlijk wel orthopedische schoenen en geen echte Dr. Marten’s.

Maar ik ben erg tevreden met het resultaat. Vooral het leer wat ik gekozen heb, past heel mooi bij deze schoenen. Verder komen ze net iets hoger boven mijn enkel uit, dus steken mijn sokken er ook niet meer bovenuit. De veters van lint heb ik er zelf in gedaan. Vond ik er wel zo leuk bij passen.

Er zijn wel een paar kleine dingetjes die ik een volgende keer misschien net iets anders zou willen. Bijvoorbeeld de nestels. Nu zijn er kleine en grote nestels, net als het origineel, maar ik denk dat ik het leuker zou vinden als ze allemaal groot zijn. En de hak en rits hadden van mij niet in het blauw gehoeven, zwart had ik mooier gevonden. Ach, het zijn ook echt maar kleine dingetjes ook waar ik het over heb.

Qua model zou ik het zeker niet vervelend vinden om in de toekomst weer voor stoere boots te gaan als orthopedische schoenen.

Wat vind jij van mijn nieuwe schoenen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.