Handletteren: lelijke teksten mooi ingepakt

notebook fucking bad ideas nuunaOef, wat heb ik mezelf aangedaan… Als één van de ‘fucking bad ideas’ werd op de Facebookpagina dit keer het meest gestemd op: de meest oninspirerende tekst handletteren.

Het boek ‘Handlettering doe je zo!‘ had ik al een paar maanden in de kast staan. Ik had het weleens gebruikt om samen met de kinderen even lekker bezig te zijn. Maar nooit met het idee dat het mooi genoeg zou zijn om met de rest van de wereld te delen. En nu moest ik dus even echt aan de bak om dat handletteren een klein beetje onder de knie te krijgen.

De materialen

Als je het dan goed fout wil doen, dan ook ècht goed.

Ik heb een prachtig boekje met stipjes (schijnt het helemaal te zijn onder handletteraars). Die ik heb, is niet meer te verkrijgen, maar er zijn meer toffe notitieboekjes van Nuuna.

Verder heb ik een oud potlood plus dito gum, gekleurde fineliners van de Action en zwarte fineliners in verschillende diktes van Staedtler.

Oninspirerende teksten handletteren

Struin Pinterest af op quotes en je komt geweldig inspirerende teksten tegen. Maar die wilde ik nu even niet hebben, juist het tegenovergestelde.

Dus er schoten wat songteksten door mijn hoofd:

  • Zal ik jou ‘ns effe lekker in je bek schijten, of heb je al genoeg poep in je hoofd?
  • I’m not deaf, I’m just ignoring you
  • I love myself better than you

Of een tekst voor op een kaartje, wat je naar iemand kan sturen waar je niet zo blij mee bent:

  • Het is uit.
  • Heel erg bedankt, maar niet heus.
  • You suck.

Of gezegden en tegeltjeswijsheden waar je ook al niet vrolijk van wordt:

  • Uit het oog, uit het hart.
  • Als een vlag op een strontschuit.
  • Verrek, verrot, verteer, zak door je knieën en kom nooit weer.

Het resultaat van mijn eerste poging tot handlettering

handletteren

Verrek, verrot, verteer, zak door je knieën en kom nooit weer.

Nee, ik had hierbij niemand in het bijzonder in gedachten, hoor. Ik kwam deze uitdrukking ergens tegen en het leek me wel een toepasselijke tekst voor deze uitdaging.

Over de uitvoering ben ik niet zo heel erg tevreden. Ik heb een beetje zitten klungelen met de fineliners in verschillende diktes.

handletteren handlettering

I love myself better than you.

Toen ik hiermee bezig was, moest ik aan mijn dochter denken. Dat klinkt erger dan het is. Maar ze moet dus nodig een bril, alleen duurt het even voor ze bij de oogarts langs mag. Dus als ik deze aan haar laat zien van een afstandje, ziet zij alleen ‘I love you’. Vond ik wel grappig.

En het stippelen was verbazingwekkend rustgevend om te doen.

handletteren handlettering

De laatste is een opsomming van bijwerkingen van een kuurtje wat ik van de week kreeg. Het kuurtje kreeg ik, niet al die bijwerkingen gelukkig. Ik had natuurlijk ook de ingrediënten van het één of ander kunnen nemen, maar vond dit toch net iets oninspirerender.

Ach ja, het was even leuk om uit te proberen, maar ik geloof niet dat deze hobby voor mij is weggelegd. Ik heb het geduld en de inspiratie niet echt om er wat leuks van te maken. Maar het notitieboekje vullen met nog meer stipjes, daar kan ik wel wat mee.

In dit artikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Daar merk jij verder niks van, maar mocht je op de linkjes klikken en in die webshop wat kopen, dan help je mij aan een paar centen.

7 Comments

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.