Sinds ik de Smartdrive heb, heb ik eigenlijk altijd wel handschoenen aan als ik met mijn rolstoel aan de rol ben. Continu met je handen moeten remmen om zo te kunnen sturen, is niet prettig met je blote handen.

In de winter gebruik ik hiervoor gewoon mijn leren handschoenen, maar in de zomer wil ik het liefst zo min mogelijk aan mijn handen. Daar heb je speciale rolstoelhandschoenen voor, maar met simpele fietshandschoenen red ik het tot nu toe ook prima. En andersom kun je rolstoelhandschoenen natuurlijk ook voor wat anders gebruiken, bijvoorbeeld als hip modeaccessoire.

In dit artikel laat ik zien hoe ik zelf rolstoelhandschoenen gemaakt heb. Echt niet zo moeilijk als het klinkt!

Download DIY rolstoelhandschoenen

Om zelf rolstoelhandschoenen te maken, heb ik met wat restjes stof wat dingen uit zitten proberen, tot ik tot een bruikbaar patroon kwam. Dat patroon kun je hieronder downloaden door op de roze knop te klikken:

DIY Rolstoelhandschoenen

Kijk hier voor meer uitleg en een filmpje: DIY rolstoelhandschoenen.

Let er bij het uitprinten op dat het op 100% uitgeprint wordt. Het patroon is maar voor één maat (mijn maat, ongeveer een M). Maar je zou ‘m iets vergroot of verkleind uit kunnen printen als blijkt dat je een andere maat nodig hebt.

Tutorial rolstoelhandschoenen naaien

In onderstaand filmpje laat ik zien hoe ik met behulp van het patroon zelf rolstoelhandschoenen maak op de naaimachine. Om het even snel te laten zien, heb ik ervoor gekozen om er één van een zeem te maken als voorbeeld. Ik heb ze ook van een restje leer gemaakt, maar je zou het ook van andere soorten stof kunnen maken. Zeker het eerste paar om uit te proberen zou ik van een goedkoop restje stof maken!

Mocht je je afvragen waar ik de klemmetjes vandaan heb, of waar je zo’n handige tang koopt, kijk eens bij Fantasy Fournituren in de (web)winkel.

Of anders gewoon zelf kopen

Helemaal perfect zijn ze nog niet. Puntje van aandacht zijn wel de drukknoopjes. Deze schieten los als je in één keer hard moet remmen. Misschien is klittenband of een andere sluiting dan handiger. En voor mij persoonlijk heeft de duim niet zoveel meerwaarde. Ik merk dat je vooral bij het duwen van de hoepels met je duim op de hoepel komt. Maar omdat je met een Smartdrive vooral remt met je handen, is die ingepakte duim niet zo nodig.

Los van die kleine verbeterpuntjes, is het nog steeds leuk om zelf te bedenken hoe je die handschoenen wil hebben. Maar mocht je zelf niet zo handig zijn met een naaimachine, dan kun je bij Medische Maaksels terecht, Iris weet hier vast ook wat moois van te bakken!

Of je koopt gewoon iets soortgelijks, nog steeds genoeg keuze:

De linkjes naar Bol.com zijn affiliate links. Wanneer je hierop klikt en in de webshop iets koopt, krijg ik daar een paar centen van. Zonder dat het jou wat extra kost.

De andere webshops zijn van mensen die ik erg bewonder dat ze met hun bedrijf hun dromen waar maken. Daar hoef ik geen geld voor, maar zou het wel enorm waarderen als je even verder klikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.