EDS

Salami-dagboek om zelf te downloaden en gebruiken!

Whiteboard met de dagen van de week en daarnaast plakjes salami

Het duurde even voordat ik thuis een beetje mijn draai vond, sinds ik me op mijn werk ziek meldde. Het waren echt even wat stappen terug die ik moest nemen en daar dan weer een balans in zien te vinden. Of eigenlijk heb ik die balans nog steeds niet helemaal gevonden.

Dat maakte dat ik mijn plakjes salami er weer bij pakte. Met de salamitechniek wissel je inspannende en ontspannende activiteiten af, in plaats van dat je alles achter elkaar doet. Net zoals je een salamiworst ook niet in één keer achter elkaar opeet, want daar zou je misselijk van worden. En teveel belastende activiteiten achter elkaar doen je lijf ook geen goed.

Mijn dagen bestaan inmiddels uit flink wat minder plakjes salami. Het helpt me wel om dat af en toe inzichtelijk te maken, om te zien hoeveel ik nu eigenlijk kan op een dag en hoe het me lukt om dat te spreiden. En omdat het mij zo helpt, dacht ik dat een ander daar misschien ook wel wat aan heeft. Dus vandaag deel ik daar wat meer over!

Filmpje met uitleg salami-dagboek

In dit filmpje laat ik zien hoe ik mijn bord gebruik bij het in kaart brengen van mijn plakjes salami per dag. Ook hoe je het zelf digitaal kunt bijhouden met het invulblad wat ik gemaakt heb, wat je overigens ook gewoon kunt printen.

Voor mezelf heb ik het zo bedacht dat één plakje salami staat voor een half uur een belastende activiteit doen. Eigenlijk doe ik op dit moment niets wat extra zwaar is, zoals door heuvelachtig gebied fietsen met wind tegen, anders zou ik dat twee plakjes salami geven. Maar hier kun je natuurlijk ook zelf een draai aan geven.

Die plakjes salami plak ik per dag op het bord, met ruimte ertussen als ik pauze heb genomen.

Downloaden en printen!

Omdat ik het wel leuk vind om een beetje aan te klooien in Canva, heb ik hier een invulblad gemaakt waarbij je je plakjes salami bij kunt houden, maar dan op papier of digitaal. In het filmpje was daar al een voorproefje van te zien en via onderstaande knop kun je het salami dagboek als PDF downloaden.

Salami-dagboek:

Gebruikte materialen voor het salami-dagboek op het bord

Als je ook zelf aan de slag wil gaan op een bord, heb ik hier op een rijtje gezet wat ik daarvoor gebruikt heb. Met affiliate linkjes, wat wil zeggen dat ik een paar centen krijg als je via de link in die webshop iets koopt. Zonder dat jij daar meer voor betaalt dan normaal natuurlijk.

Magnetisch tape of magnetisch papier: Dit zit achter de plakjes salami en de dagen van de week, om ze op het whiteboard te plakken.

Salami notitieblaadjes: Deze heb ik weleens bij Donner zien liggen, maar volgens de website zijn ze nu niet leverbaar. Je kunt natuurlijk ook gewone memoblaadjes gebruiken of zelf rondjes knippen.

Satijnen lint: Dit heb ik in eerste instantie gebruikt als scheiding tussen de dagen van de week, wat op het filmpje ook te zien is. Maar inmiddels heb ik dit weggelaten, omdat ik me irriteerde aan de lintjes die niet meer helemaal recht hingen.

Whiteboard (of je koelkast, verwarming, enzovoort): Om alles op te hangen natuurlijk!

Magneten: Deze heb ik gebruikt om de linten mee op hun plek te houden. Maar als je de linten weglaat, heb je deze ook niet nodig.

Mocht je zelf gebruik maken van dit salami-dagboek, dan lees ik graag terug wat je ervan vond!

In dit artikel is soms gebruik gemaakt van affiliate links. Mocht je op de linkjes naar Bol klikken en in die webshop wat kopen, dan help je mij aan een paar centen, zonder dat jij daar iets van merkt. 

3 Comments

 • Hey Jacqueline!!
  Wilde je even laten weten hoeveel respect ik voor jou en je keuze heb! Ik ben nog steeds aan het vogelen met lepels/salami. Vindt het lastig om te bepalen hoeveel me iets kost. Dank voor dit inzicht! 1 lepel/plakje salami voor een half uur belastende activiteit. Ik ga het binnenkort zo eens proberen bij te houden! (mbv jouw pdf)
  Succes en sterkte voor de toekomst!
  Liefs Debby

 • Wat een fantastische manier om inzicht te krijgen in je energie.
  Dochter heeft nu zo’n metertje om aan te geven hoe ze zich voelt, maar daarmee registreer je alleen dat de energie op gaat. Hiermee kan ze leren plannen: fluitles of vriendinnetje of school of zelf ergens heen fietsen.
  Ik denk dat washi tape beter werkt dan satijnen lintjes. En ik ga verplichte dingen (school) ander kleurtje doen dan vrije tijd.
  Maar dank voor het idee!

  • Washitape heb ik inderdaad ook al eerder gebruikt. Maar omdat ik mijn bord ook voor andere dingen gebruik, wil ik makkelijk kunnen wisselen.
   Goed idee trouwens met het gebruiken van verschillende kleuren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.