Afvallen: – 6 kg

afvallen

Snel gaat het afvallen niet, maar zolang die kilo’s er nu maar blijvend afgaan, heb ik niet zoveel haast. Het is alweer bijna 3 maanden geleden dat ik schreef over mijn afvalplannen, toen was er net 2 kilo af. Vandaag staat de teller op -6 kilo, dus werd het weer een keer tijd om een update te plaatsen en te vergelijken.

Ik heb steeds een foto gemaakt wanneer er 2 kilo af was. Dat was nog best lastig om zo naast elkaar te plakken, maar ik geloof dat de schaal wel zo’n beetje klopt en ik overal even lang ben. En tja, er is wel wat verschil te zien, maar nog niet bijzonder veel. Op mijn werk was het trouwens een collega en een student wel opgevallen dat ik wat was afgevallen, zonder dat ik daarvoor een strakke top en legging aan hoefde.

Goede eetgewoonte

havermoutIk denk dat mijn ontbijt wel een goede eetgewoonte is. Het zal vast niet bij iedereen in de smaak vallen, maar het gaat er bij mij goed in elke morgen: havermoutpap. Ja, doodgewone havermoutpap en nog dun en warm ook, zo eet ik ‘m het liefst.

’s Ochtends gaat het slikken niet zo makkelijk, dat is ook een EDS-dingetje, maar ik heb er verder niet zo’n last van als mijn slokdarm eenmaal warmgedraaid is. Dus vandaar mijn keuze voor pap, dat glijdt er makkelijk in, vult de maag en ik kan er weer een paar uur tegenaan.

Slechte eetgewoontes

Het fruit eten blijf ik lastig vinden. Het fruit schillen of snijden kost me vaak teveel moeite om even tussendoor te doen.
Toen mijn diëtiste me adviseerde meer fruit te eten en dat dit ook smoothies mochten zijn, greep mijn man zijn kans en schafte een keukenmachine aan. De eerste weken vonden hij en de kinderen het nog wel leuk om dan voor iedereen de gekste smoothies te maken, waarbij we dan mochten raden wat erin zat. Maar inmiddels staat dat ding alweer een poosje ongebruikt in de weg op het aanrecht.
Ik blijf dus een beetje hangen op druiven en bananen, lekker makkelijk. Af en toe ook een appeltje uit het vuistje, maar vaak vindt mijn subluxerende kaak dat niet zo fijn. Maar ik kom dus niet aan de twee stuks fruit per dag. Ik weet wel dat ik het gewoon wat vaker kan vragen of iemand anders wat voor me klaarmaakt, maar dat is toch wel een drempel.

En ik heb echt een zwak voor chocola. Zolang het niet binnen handbereik is, kan ik best zonder, maar als het voor het grijpen ligt, kan ik er niet van afblijven. Nu hadden we pas na een feestje nog een paar kilozakken M&M’s over en dan at ik daar dus bijna elke dag wel een handje vol van… Niet slim, maar het stomme is dat ik in die week gewoon een halve kilo afgevallen was, dus dat motiveert ook niet om het dan te laten. Of misschien heeft mijn lijf gewoon die chocola nodig…

Motivatie vasthouden bij het afvallen

afvallen

Ik eet graag lekker en makkelijk, maar om af te vallen zal ik toch meer moeite moeten doen. Ook al heb ik geen haast en gaat het afvallen gewoon door, het is wel saai. Hoe blijf ik hierbij gemotiveerd?

Apps op de smartphone heb ik geprobeerd, maar ik weet inmiddels wel wat ik mag eten en zie het nut niet in het eindeloos bijhouden hiervan. Het houdt me toch niet tegen om af en toe wat te snoepen of om een portie fruit over te slaan.

Het is ook niet zo dat ik het al veel aan mijn kleding merk en nodig moet shoppen. Ik draag vooral veel makkelijke jurkjes met een panty of legging en die gaan wel een paar maten mee.

Dus: iemand nog tips om het vol te blijven houden?

 

17 Comments

 • 6 kilo is super veel en hartstikke goed!! Je kan ook smoothie pakketten kopen bij de albert heijn. Die zijn ideaal.

  • Ja, die hebben we ook wel eens in huis gehad. Maar weer eens gaan halen, want ze zijn inderdaad wel makkelijk.

 • Je kunt echt goed zien dat je bent afgevallen! Enne … zonder dollen: chocola is heel gezond. Jammer genoeg wel weer met mate en liefst zo puur mogelijk (minimaal 75% cacao), maar dagelijks een stukje van ca. 20-25 gram is echt een hoeveelheid waar je je lichaam een plezier mee doet. Het zit vol anti-oxidanten en is derhalve echt een verantwoorde manier van snoepen. Prima alternatief dus voor het koekje bij de koffie of de thee.
  Wat voor mij erg goed werkt is om de koolhydraten te beperken tot 1 eetmoment op een dag en bij de andere maaltijden de koolhydraten te beperken. Dat is grofweg het principe van Grip op Koolhydraten (www.gripopkoolhydraten.nl). Verder eet je dan volle producten (dus niks mager en light) en daardoor vind ik het heel prima vol te houden. Ik vind het dan ook geen dieet, maar veel meer een levenswijze.

  • Ik hou ook wel van pure chocolade, alleen vind ik het erg moeilijk om het maar bij zo’n klein stukje te houden, haha!

 • Misschien zie je het zelf niet, maar het is echt wel duidelijk hoor dat er wat af is. Zes kilo – super knap! En in plaats van fruit – wat je dus lastig vindt – wat groente tussendoor? Iets als worteltjes (uit zo’n zakje, geschrapt en al), paprika, tomaat, komkommer etc. Heel veel succes – je kunt het! 🙂

 • Wow! Wat goed dat je al 6 kilo bent afgevallen en je kunt het echt goed zien hoor, vind het super knap dat het je gelukt is, ik ben nog steeda de weg aan het zoeken die voor mij het beste werkt. Nu ik jouw havermout zie, krijg ik weer zin o. aan de brinta te gaan in de ochtend……precies, dat slikt veel makkelijker dan wat dan ook en dat is voor mij ook een groot voordeel. Ik neem met regelmaat een klein blokje hele pure chocolade, dat is zelfs goed 🙂 beter kan niet. Je kunt ook bakjes kopen met al schoonhemaakt fruit, wel iets duurder, maar misschien een idee? Succes!

  • Haha, dat je van een kommetje havermout zin krijgt in brinta. Ik hoor het niet vaak dat mensen dit soort papjes lekker vinden. 😉

   Groenten koop ik wel regelmatig al gesneden en al, maar gesneden fruit vind ik in verhouding dan toch wel erg duur vaak. En daarbij loop ik het risico dat ik misgrijp in de koelkast, omdat mijn dochters het ook wel lekker en makkelijk vinden.

  • Dank je! Ik merk het nog niet echt aan mijn kleren, maar hopelijk komt dat snel. 😉

 • Wat fijn dat je een ontbijt hebt gevonden die je elke dag kunt eten. Dat heb ik niet, Ik ben al snel uitgekeken op ontbijt. Is gewoon niet mijn maaltijd haha. Of ik nog tips heb? Uhm ik heb zelf ook zakken diepvriesfruit en die doe ik wel eens door een salade ofzo heen. Of toch maar weer die blender gaan gebruiken haha.
  En cheaten is helemaal niet erg, juist erg goed om af en toe te doen. Zolang t bij af en toe blijft en niet een gewoonte gaat worden want dan past je lichaam zich daaraan aan!

  • Ja, dat diepvriesfruit moet ik weer eens in huis halen. Bij mijn vaste supermarkt hebben ze het niet, da’s dan wel een beetje jammer…

 • Oh je ziet echt duidelijk het verschil, daar kun je trots op zijn! Leuk deze update om te lezen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.