tekening van blauw water en twee eilanden, waartussen een roeibootje vaart

De Vereniging Ehlers Danlos patiënten had een fijn webinar over rouw georganiseerd. Met een mooie metafoor over switchen tussen twee eilanden en herkenbare verhalen van lotgenoten.

Kom je hier vaker (of misschien gewoon zomaar een keertje per ongeluk) en zou je het leuk vinden om wat vragen te beantwoorden? Klik dan door naar de lezers enquête!

Warm of koud weer: een zwarte jurk doet het altijd goed!

In mijn kledingkast hangt ontzettend veel aan kleurige jurken met drukke prints. Deze zomervakantie ben ik druk in de weer geweest met het opruimen van kasten, onder andere om plaats te maken voor wat nieuws. Ik ging voor een zwarte jurk. Twee zelfs!
één van de zalen van Escher in het paleis met werk van Escher en een kroonluchter in de vorm van een pijp

Naar Escher in het paleis

Zo langzaamaan proberen we er toch af en toe eens een dagje op uit te gaan. Vorige week was dat een bezoekje aan Escher in het paleis.
3 foto's van jurken. Op de 1e foto zie je de rug van een groengele jurk met wielenprint en smalle zwarte schouderbandjes. Op de 2e en 3e een petrolkleurige jurk met klaprozenprint, waarvan de 2e zittend in een rolstoel

Zomerse jurken met een twist

Deze twee jurken hebben wat meer voorwerk gehad dan de jurken die ik anders in twee uur in elkaar flans. Ik ben me gaan verdiepen in verschillende stoffen en prints en hoe ik patronen letterlijk een twist kan geven. Dat alles onderzoeken kostte wat tijd. Wat overigens niet zo heel erg te zien is in deze jurken, maar vast wel in één van de volgende jurken.
fietspad met een enorm betonblok wat de weg blokkeert

Alles gaat maar kapot

Sinds in maart de scholen dichtgingen, werd ons huis ineens een stuk intensiever gebruikt. En er zijn altijd wel dingen in huis die op een gegeven moment aan vervanging toe zijn, maar nu leek alles achter elkaar te komen.
screenshot van een webinar met 3 vrouwelijke sprekers in beeld

Tijd voor een update!

Wat is het lang geleden dat ik hier een stukje schreef. Doordat ik mijn werk de afgelopen maanden vooral via een beeldscherm moest doen, was de zin om in mijn vrije tijd ook nog achter dat beeldscherm te kruipen een beetje verdwenen. Maar het wordt toch wel een keer tijd voor een update nu.
Zelfgemaakte jurk met groen/witte print van Marilyn Monroe, zowel zittend in de rolstoel afgebeeld als staand

Luchtige Marilyn Anna jurk

Weer gebruikte ik het patroon van de Anna Dress als basis, gemixt met een ander patroon. Met een geknoopt rugdeel, zakken en in een groene Marilyn Monroe-print. En omdat het kan weer een matchend mondkapje erbij.