Jacqueline in rolstoel met haar kinderen op een kinderboerderij

Acht jaar geleden kreeg ik de diagnose hEDS. En al ben ik wel dankbaar voor die erkenning en voor wat ik geleerd heb in die jaren, de feeststemming ontbreekt deze verjaardag.

statief samsung lenovo yoga olympus pen visitekaartjes

Blogcijfers van 2020

Ja, we zijn alweer even in 2021, maar ik ben nog niet helemaal klaar met het terugblikken op 2020. Vandaag een terugblik op de cijfers met daarbij wat meer de nadruk op de trouwe lezers.
Jacqueline zit in rolstoel voor de klas en naast het bord.

Weer online les

In maart had ik al eens geschreven over hoe mijn online lessen eruit zagen, maar nu waren we meer voorbereid en ziet de situatie er anders uit dan toen.

Dag 2020, hallo 2021

Voor 2020 had ik geen concrete doelen of plannen. Laat maar komen, dacht ik. En wat is 2020 over ons heen gekomen!
opberger van lichtgrijsvilt, welke precies onder het schuine dak past

DIY Vilten opberger

Voor een lastig hoekje bovenop een kast maakte ik een opberger op maat van dik vilt. En ik verzamelde wat ideeën voor nog meer opbergers!
driewielligfiets broekpolder hase lepus woutlander
,

Kerstlockdownvakantie

Niet geheel onverwacht, maar toch wat sneller en langer dan gehoopt, zitten we nu weer in een lockdown. En ja, ik zou ook liever bij vrienden en familie op visite gaan. Maar op zich houden we het hier thuis ook wel goed uit. En voor wie nog wat tips kan gebruiken, heb ik hier nog wat aanraders.

Grijs gestreept en gestippelde pyjamajurk

Tja, ik krijg een beetje het idee dat ik nu toch wel iets te ver doordraaf met mijn comfortabele jurkjes. Maar deze pyjamajurk kan er nog best mee door, ook naar mijn werk.
woonkamer met eethoek, grote hoekbank en enorme lamp van een aluminium frame

Thuisblijven met wat meer woongenot

Als we dan toch zoveel thuis zitten, kan het maar beter een fijn huis zijn. En op zich hebben we ook een heel fijn plekje, kijk maar naar onze woonkamer hierboven! Toch is er in ons oude, grote, fijne huis altijd wel iets wat veranderd of verbeterd kan worden.
tekening van blauw water en twee eilanden, waartussen een roeibootje vaart
,

Verlies en omarmen bij EDS

De Vereniging Ehlers Danlos patiënten had een fijn webinar over rouw georganiseerd. Met een mooie metafoor over switchen tussen twee eilanden en herkenbare verhalen van lotgenoten.
statief samsung lenovo yoga olympus pen visitekaartjes

Dankjewel lieve lezers!

Geen afscheid, maar gewoon een dankjewel naar de mensen die soms of vaak mijn blog bezoeken en de moeite hebben genomen om een enquête voor me in te vullen.

Dansen op afstand

Het blijven een beetje rare tijden met steeds die wisselende maatregelen. Ook de danslessen zijn dan weer online en dan weer in de studio. Wel jammer, maar we blijven gelukkig niet stilstaan (of zitten)!