Net als bij veel andere EDS’ers ga ik toch ook op veel vlakken steeds wat achteruit. Met pieken en dalen, maar toch vooral bergafwaarts.

woonkamer met eethoek, grote hoekbank en enorme lamp van een aluminium frame

Woonkamer upgrade (check die lamp!!!)

De meest recente en grootste verandering in de woonkamer is onze fantastische lamp. Maar daarnaast is er nog wel meer verbeterd!
lesgeven vanuit rolstoel met smartboard
,

Ik heb mijn beste tijd als docent wel gehad

EDS gooit weer eens roet in het eten en helpt mijn zorgvuldig uitgestippelde loopbaan langzaam om zeep. En dat komt niet omdat ik lesgeef vanuit mijn rolstoel, of omdat ik geen lange dagen meer kan werken. Het zijn nu juist de onzichtbare EDS-kwaaltjes die me steeds meer in de weg gaan staan.
vier pizza's, waaronder één kleine glutenvrije/low fodmap pizza

Low fodmap… een maand verder

Sinds begin augustus ben ik onder begeleiding van een diëtist bezig met een low fodmapdieet, in de hoop dat die onvoorspelbare buik zich misschien eens gaat gedragen. En inmiddels ben ik een maand verder, dus kan ik er wat meer over vertellen.
landschapsfoto's van Olburgen en omgeving, waarbij Jacqueline bij een aantal in beeld is met rolstoel

Op vakantie in eigen land

Vakantie naar het buitenland zat er niet in deze zomer, ik wilde daar toch niet teveel risico in nemen. Maar we wilden er toch even uit, al was het maar om even iets anders te zien dan ons eigen huis. Het werden twee gezellige weken in Olburgen, Gelderland.
fuchsiaroze agenda, thermosfles en broodtrommel

Fuchsia roze het nieuwe schooljaar in

Dit schooljaar gaat er wat anders uitzien dan we gewend zijn, maar sommige basics neem ik gewoon weer mee dit schooljaar in. Elke werkdag als ik 's ochtends mijn tas inpak, zitten daar in ieder geval deze drie fuchsiaroze items in: mijn agenda, thermosfles en broodtrommel.

DIY rugleuninghoes met ritsvakjes

Met mijn geweldige tekenwerk heb ik een poging gedaan om uit te leggen hoe ik mijn laatste rugleuninghoes voor mijn rolstoel gemaakt had. En voor wie dit naar meer smaakt, loop ik ook nog alle voorgaande rolstoelnaaiprojectjes langs.

Warm of koud weer: een zwarte jurk doet het altijd goed!

In mijn kledingkast hangt ontzettend veel aan kleurige jurken met drukke prints. Deze zomervakantie ben ik druk in de weer geweest met het opruimen van kasten, onder andere om plaats te maken voor wat nieuws. Ik ging voor een zwarte jurk. Twee zelfs!
één van de zalen van Escher in het paleis met werk van Escher en een kroonluchter in de vorm van een pijp

Naar Escher in het paleis

Zo langzaamaan proberen we er toch af en toe eens een dagje op uit te gaan. Vorige week was dat een bezoekje aan Escher in het paleis.
3 foto's van jurken. Op de 1e foto zie je de rug van een groengele jurk met wielenprint en smalle zwarte schouderbandjes. Op de 2e en 3e een petrolkleurige jurk met klaprozenprint, waarvan de 2e zittend in een rolstoel

Zomerse jurken met een twist

Deze twee jurken hebben wat meer voorwerk gehad dan de jurken die ik anders in twee uur in elkaar flans. Ik ben me gaan verdiepen in verschillende stoffen en prints en hoe ik patronen letterlijk een twist kan geven. Dat alles onderzoeken kostte wat tijd. Wat overigens niet zo heel erg te zien is in deze jurken, maar vast wel in één van de volgende jurken.
fietspad met een enorm betonblok wat de weg blokkeert

Alles gaat maar kapot

Sinds in maart de scholen dichtgingen, werd ons huis ineens een stuk intensiever gebruikt. En er zijn altijd wel dingen in huis die op een gegeven moment aan vervanging toe zijn, maar nu leek alles achter elkaar te komen.