Deze maand ie het EDS en HSD Awarenessmaand. Ik doe mee met de Awareness challenge en vertel elke week over 7 onderwerpen met betrekking tot EDS.

statief samsung lenovo yoga olympus pen visitekaartjes

Dankjewel lieve lezers!

Geen afscheid, maar gewoon een dankjewel naar de mensen die soms of vaak mijn blog bezoeken en de moeite hebben genomen om een enquête voor me in te vullen.

Dansen op afstand

Het blijven een beetje rare tijden met steeds die wisselende maatregelen. Ook de danslessen zijn dan weer online en dan weer in de studio. Wel jammer, maar we blijven gelukkig niet stilstaan (of zitten)!
Jacqueline draagt een gestreepte lange jurk met capuchon: zowel zittend in rolstoel als staand

De zoveelste Kielo Wrap Dress

De Kielo Wrap Dress is toch wel één van mijn favoriete naaipatronen. Voor de zevende keer dat ik deze jurk naaide, gaf ik er weer net een andere draai aan.
lesgeven vanuit rolstoel met smartboard

Dat lesgeven gaat eigenlijk nog best lekker

Bij de start van het schooljaar schreef ik een nogal pessimistisch bericht: ik heb mijn beste tijd als docent wel gehad. Inmiddels zijn we weer wat weken verder en ik heb een klas vol met schatten van studenten, ontzettend leuk om aan les te geven!
Regenjas en regendek voor de rolstoel in groen/zwarte stof van verschillende kanten gefotografeerd

DIY Regendek voor de rolstoel

Met van die regenachtige herfstdagen kan ik wel wat gebruiken om een beetje droog te blijven. Ik maakte een regendek voor de rolstoel met een bijpassende regenjas en rolstoelhandschoenen.
foto van een laptop met de webpagina van de koffer van Rick geopend op het profiel van Jacqueline
,

In de koffer van Rick

Een jaar geleden stuurde ik een filmpje in na een oproep voor de Koffer van Rick (minister van gehandicaptenzaken). Hij was op zoek naar mensen met een talent of expertise, die dan toevallig ook een beperking hebben. Want daarvan zijn er genoeg, maar ze zijn veel te weinig zichtbaar in de media.
woonkamer met eethoek, grote hoekbank en enorme lamp van een aluminium frame

Woonkamer upgrade (check die lamp!!!)

De meest recente en grootste verandering in de woonkamer is onze fantastische lamp. Maar daarnaast is er nog wel meer verbeterd!
lesgeven vanuit rolstoel met smartboard
,

Ik heb mijn beste tijd als docent wel gehad

EDS gooit weer eens roet in het eten en helpt mijn zorgvuldig uitgestippelde loopbaan langzaam om zeep. En dat komt niet omdat ik lesgeef vanuit mijn rolstoel, of omdat ik geen lange dagen meer kan werken. Het zijn nu juist de onzichtbare EDS-kwaaltjes die me steeds meer in de weg gaan staan.
vier pizza's, waaronder één kleine glutenvrije/low fodmap pizza

Low fodmap… een maand verder

Sinds begin augustus ben ik onder begeleiding van een diëtist bezig met een low fodmapdieet, in de hoop dat die onvoorspelbare buik zich misschien eens gaat gedragen. En inmiddels ben ik een maand verder, dus kan ik er wat meer over vertellen.
landschapsfoto's van Olburgen en omgeving, waarbij Jacqueline bij een aantal in beeld is met rolstoel

Op vakantie in eigen land

Vakantie naar het buitenland zat er niet in deze zomer, ik wilde daar toch niet teveel risico in nemen. Maar we wilden er toch even uit, al was het maar om even iets anders te zien dan ons eigen huis. Het werden twee gezellige weken in Olburgen, Gelderland.