tekening van blauw water en twee eilanden, waartussen een roeibootje vaart

De Vereniging Ehlers Danlos patiënten had een fijn webinar over rouw georganiseerd. Met een mooie metafoor over switchen tussen twee eilanden en herkenbare verhalen van lotgenoten.

Kom je hier vaker (of misschien gewoon zomaar een keertje per ongeluk) en zou je het leuk vinden om wat vragen te beantwoorden? Klik dan door naar de lezers enquête!

woonkamer met eethoek, grote hoekbank en enorme lamp van een aluminium frame

Woonkamer upgrade (check die lamp!!!)

De meest recente en grootste verandering in de woonkamer is onze fantastische lamp. Maar daarnaast is er nog wel meer verbeterd!
lesgeven vanuit rolstoel met smartboard
,

Ik heb mijn beste tijd als docent wel gehad

EDS gooit weer eens roet in het eten en helpt mijn zorgvuldig uitgestippelde loopbaan langzaam om zeep. En dat komt niet omdat ik lesgeef vanuit mijn rolstoel, of omdat ik geen lange dagen meer kan werken. Het zijn nu juist de onzichtbare EDS-kwaaltjes die me steeds meer in de weg gaan staan.
vier pizza's, waaronder één kleine glutenvrije/low fodmap pizza

Low fodmap… een maand verder

Sinds begin augustus ben ik onder begeleiding van een diëtist bezig met een low fodmapdieet, in de hoop dat die onvoorspelbare buik zich misschien eens gaat gedragen. En inmiddels ben ik een maand verder, dus kan ik er wat meer over vertellen.
landschapsfoto's van Olburgen en omgeving, waarbij Jacqueline bij een aantal in beeld is met rolstoel

Op vakantie in eigen land

Vakantie naar het buitenland zat er niet in deze zomer, ik wilde daar toch niet teveel risico in nemen. Maar we wilden er toch even uit, al was het maar om even iets anders te zien dan ons eigen huis. Het werden twee gezellige weken in Olburgen, Gelderland.
fuchsiaroze agenda, thermosfles en broodtrommel

Fuchsia roze het nieuwe schooljaar in

Dit schooljaar gaat er wat anders uitzien dan we gewend zijn, maar sommige basics neem ik gewoon weer mee dit schooljaar in. Elke werkdag als ik 's ochtends mijn tas inpak, zitten daar in ieder geval deze drie fuchsiaroze items in: mijn agenda, thermosfles en broodtrommel.

DIY rugleuninghoes met ritsvakjes

Met mijn geweldige tekenwerk heb ik een poging gedaan om uit te leggen hoe ik mijn laatste rugleuninghoes voor mijn rolstoel gemaakt had. En voor wie dit naar meer smaakt, loop ik ook nog alle voorgaande rolstoelnaaiprojectjes langs.