Jacqueline in rolstoel met haar kinderen op een kinderboerderij

Acht jaar geleden kreeg ik de diagnose hEDS. En al ben ik wel dankbaar voor die erkenning en voor wat ik geleerd heb in die jaren, de feeststemming ontbreekt deze verjaardag.

Martine Reesink (auteur Kneus en Co) zittend in een rolstoel en leunend tegen een muur

Boek review: Kneus -en- Co

Kneus en Co is het kersverse boek van EDS-lotgenoot Martine Reesink. Ik las het en het was alsof ik bij haar op visite was en zij me bijpraatte hoe 2020 voor haar was.

Mijn eerste ritsvest: top of flop?

Met een naai- en borduurpatroon wat ik vliegensvlug van Etsy downloadde, ging ik een keer buiten mijn comfortzone en naaide een ritsvest.
verschillende toevoegingen aan een rolstoel, zoals een musketonhaak, bidonhouder, boodschappentrolley, toetsenbord.

10 Rolstoel-handigheidjes waar ik niet zonder kan

Sommige accessoires zijn echt gemaakt voor een rolstoel, dat zie je dan ook wel aan de prijs. Maar vaak kom je ook iets tegen wat ergens anders voor bedoeld is, maar net zo makkelijk is in combinatie met een rolstoel. Ik houd wel van wat gemak, dus ik kan inmiddels niet meer zonder deze handigheidjes!

EDS met pieken en dalen

Net als bij veel andere EDS'ers ga ik toch ook op veel vlakken steeds wat achteruit. Met pieken en dalen, maar toch vooral bergafwaarts.
drie foto's van dezelfde kamer, waarbij het op de eerste twee een rommel is en op de laatste alleen een strakke kastenwand te zien is

Opruimen: oefening baart kunst

Ik ben geen geboren opruimer, maar inmiddels wel één met behoorlijk wat ervaring. Want wat is er een hoop opgeruimd bij ons thuis.

Toch terug naar een Fitbit (Sense)

Omdat ik maar niet kon wennen aan mijn logge Ticwatch, ben ik toch maar weer teruggegaan naar de Fitbit. Een Fitbit Sense dit keer!
lesgeven vanuit rolstoel met smartboard

Het mbo mag ook wel wat inclusiever

Als mbo-docent met een fysieke beperking kan ik soms wat kritisch zijn over hoe passend onderwijs in het mbo vormgegeven wordt. Soms past het onderwijs gewoon niet. En soms valt er wèl meer uit te halen.

Okergele Freya Dress

Ik had nog een lapje stof liggen wat erg geschikt was voor een winterse jurk en wat tijd om te vullen. Dus maakte ik weer een supersnelle Freya Dress!
opengeslagen bullet journal met 2 getekende habit trackers

Bullet journal met handige habit trackers

Tekentalent heb ik niet, een mooi handschrift ook al niet. Toch wilde ik zo'n bullet journal een keer de kans geven. Dus ging ik op zoek naar wat inspiratie voor habit trackers.
Regenjas en regendek voor de rolstoel in groen/zwarte stof van verschillende kanten gefotografeerd

Genaaid in 2020

Een terugblik naar alles wat ik in 2020 genaaid heb. Vooral jurkjes uiteraard, maar ook wat dingen voor de rolstoel en in huis.