EDS

30 day blog challenge: naam van mijn blog en vijf bloggers die ik volg

30-Day-Blog-Challenge-NL-1Maris van Hare Maristeit heeft deze blog challenge gestart en het leuke is dat er geen regels zijn! Ik weet niet of ze had kunnen weten dat ik ze zo ontzettend door elkaar zou gooien, maar ze heeft gezegd dat het mag, dus zo ga ik het aanpakken:

De 30 day blog challenge is in het leven geroepen vanwege de komkommertijd en om bloggers te inspireren. Maar laat ik nou juist in de zomervakantie veel tijd en inspiratie hebben… Met het schrijven ben ik wel in de zomervakantie begonnen, maar het plaatsen zal waarschijnlijk heel onregelmatig gebeuren op momenten dat ik het na de vakantie te druk heb om wat nieuws te schrijven. Of ik aan alle onderwerpen toekom… ik weet het niet. Ik ga ze in ieder geval door elkaar gooien en hier en daar combineren.

Voor vandaag dag 1 en 5:

De naam van mijn blog

Ik heb al eens eerder uitgelegd waarom Salami Stinkt. Het verwijst naar de salamitechniek die je tijdens revalidatie aangeleerd krijgt om te leren omgaan met chronische pijn. Hierbij is het de bedoeling dat je inspannende activiteiten afwisselt met ontspannende activiteiten, om zo het meeste uit je dag te kunnen halen, zonder te overbelasten. Want een salamiworst eet je ook niet in één keer op, die snij je in plakjes waar je af en toe wat van eet. Toen ik begon met dit blog na mijn eerste revalidatie had ik er moeite mee om zoveel te moeten inleveren. Ik wilde helemaal geen gas terug nemen, minder impulsief en spontaan worden. Vandaar Salami stinkt.

Het was dik vier jaar geleden dat ik die naam koos en in de tussentijd is er veel veranderd, ben ik veel veranderd. Ik heb mijn beperkingen wat meer geaccepteerd en doe mijn best om zoveel mogelijk uit mijn leven te kunnen halen. Salami stinkt nog steeds, liever ga ik op zoek naar alternatieven, ook al blijft die salamitechniek belangrijk om in mijn dagelijks leven toe te passen.

En in het bloggen hoop ik ook genoeg afwisseling te kunnen bieden. Alleen maar over mijn kwaaltjes schrijven, daar wordt niemand vrolijk van. Ik ook niet. Maar af en toe komt er nog een stinkend plakje salami langs.

Vijf bloggers die ik volg

Net als in het schrijven hou ik in het lezen ook van afwisseling. Ik volg veel ‘spoonieblogs’, blogs over chronische aandoeningen. Maar leuker vind ik het om te zien wat iemand met een chronische aandoening nog meer doet in het leven, dat het niet alleen maar om die kwaaltjes en beperkingen draait.

Zoals Vivians Vocabulaire. Vivian noemt zichzelf een chronisch zieke levensgenieter en dat is ook in haar blog terug te vinden. Ze schrijft veel over life- en mindstyle en dat ze net als ik in het onderwijs werkt, is natuurlijk een dikke plus.

Leonie van Sugarframe laat behalve haar persoonlijke leven met verschillende chronische aandoeningen ook allerlei andere onderwerpen langskomen op haar blog. Zoals recepten, DIY en reviews.

Wat me in Mijn Kladblog vooral aanspreekt, is de eerlijkheid en unieke schrijfstijl, Marion zegt waar het op staat. Ze schrijft over van alles en nog wat, haar chronisch ziek zijn en psychische problemen komen ook aan bod.

Mammatien is een mama/lifestyleblog maar dan net even anders. Middels dit blog wil Tineke meer bekendheid geven aan bekkenpijn, iets waar niet alleen zij, maar nog veel meer moeders mee kampen na de zwangerschap.

Lisanne van Lisanne leeft heeft een aanstekelijk enthousiasme in haar blogs en filmpjes. Een mind- en lifestyleblog waarin ze laat zien dat je ondanks beperkingen een leuk leven kan hebben.

 

Ik had eigenlijk nog wel een paar blogs willen noemen, maar heb het nu bij deze vijf gelaten. Een beetje in hetzelfde thema, meer dan alleen maar chronisch ziek. Ken jij nog blogs in dit thema die ik ook zou moeten volgen?

5 Comments

 • Ze is net begonnen en niet heel actief maar loontjepower.wordpress.com
  Is een vriendin van mij met fybromalgy

 • Je zoekt altijd wel blogs om te volgen die een beetje bij jezelf passen en waar je iets aan hebt.

  Toch kom je soms pareltjes tegen die je niet verwacht en dan ga je die ook volgen.

  Ik kende niet alle bloggers die je noemde, ik ga ze eens bezoeken zo meteen!

 • Ik kan nu natuurlijk mijn eigen blog noemen 😉

  Ik houd mij niet zo bezig met lifestyle en DIY, wat ik op veel ‘spoonieblogs’ voorbij zie komen. Toch vind ik het fijn en interessant te lezen waar andere chronisch zieken zich zoals nog meer mee bezig houden. Als het teveel over inrichting of zelfmaakdingen gaat, sla ik die blogs gewoon over.

  Ik volg nog ‘simoneblogt.nl’ en Afina op http://www.wonen-maken-leven.nl/
  Zij hebben allebei net als ik fibromyalgie

 • Oh bedankt voor de uitleg! Ik zat me echt af te vragen waarom de site zo heette. Behalve dat salsmi inderdaad stinkt. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.