10 blogtips die niet werken bij mij

laptop agenda to do blogDoor bij andere bloggers te lezen, leer ik ook een beetje bij. Soms doe ik leuke ideeën op en soms pakt iets gewoon niet zo goed uit als bij een ander. Deze tien werken dus niet bij mij:

1. Kies een goede naam waaruit meteen duidelijk wordt waarover je blogt

Even voor de duidelijkheid: ik blog dus niet over stinkende salami. Althans, niet letterlijk. En op zich heb ik best even nagedacht over deze naam en later zelfs ook of ik ‘m zou willen veranderen. Maar ik hou ‘m lekker zo.

2. Artikelen posten op de drukst bezochte tijden

Door in te spelen op de leesbehoefte van je volgers, zouden je artikelen meer gelezen worden. Je kunt (via Google Analytics, maar ook bijvoorbeeld bij de statistieken van je Facebookpagina) makkelijk terugvinden op welke dag en tijd je blog het meest bezocht wordt. En door dat moment te kiezen voor het plaatsen van een blog, zou dat je wat kunnen opleveren in het aantal kliks.

Alleen doe ik dat dus niet. Standaard komt er op woensdag en zaterdag om acht uur ’s ochtends een nieuw artikel online. Niet omdat er dan zoveel op mijn blog gelezen wordt. Maar eigenlijk gewoon omdat ik die dagen niet hoef te werken en dan ook de reacties een beetje bij kan houden, haha!

Overigens zijn die dagen en tijden wel het meest bezocht op mijn blog, maar wie was er dan eerder, de kip of het ei?

3. Winacties inzetten om meer lezers/volgers te krijgen

Het ziet er altijd zo leuk uit bij een ander. Superveel reacties en extra volgers op social media. Leuke samenwerkingen met bedrijven om spulletjes weg te geven… Maar nee. Niks voor mij. Ik heb twee keer een poging gedaan. Bij de eerste keer kreeg ik niet het minimaal aantal reacties wat ik gesteld had om de prijs weg te geven. Bij de tweede had ik niet zoveel eisen gesteld, maar leverde het me ook niet zoveel op.

4. Pinterest om je blog te promoten

Ja, ik heb een Pinterest-pagina aan dit blog gekoppeld. Maar om nou te zeggen dat ik er veel mee doe… Ik weet ook niet of mijn blog hier nou zo geschikt voor is. Is het niet meer iets voor de echte DIY-, fashion-, of foodblogs?

En ik ben gewoon te lui om foto’s geschikt te maken voor Pinterest. Of de beschrijvingen erbij aan te passen.

5. Goede kwaliteit foto’s maken je blog aantrekkelijker

Dit wil ik zo graag goed kunnen! Maar ondertussen stop ik er nog steeds te weinig moeite in. Vooral die outfitfoto’s met mijn hoofd in de schaduw en een te drukke achtergrond. Als ik nou gewoon een mooi plekje in huis had hiervoor…

Ik heb er trouwens wel een mooie camera met statief voor. Misschien is het gewoon een kwestie van veel oefenen.

6. Vloggen voor de afwisseling

Ok, hier heb ik dan weer niet zoveel behoefte om dit goed te kunnen. Ik maak wel eens een instructiefilmpje van het één of ander. Dat vind ik dan nog net iets leuker dan gewoon vloggen, ik blijf toch een beetje een juf.

Het grappige is dat een heel oud (en vreselijk in elkaar gezet) filmpje over hoe ik mijn eerste korset maakte, het nog best aardig doet op Youtube.

7. Een artikel over de gekste zoekwoorden waarop jouw blog gevonden wordt

Ten eerste: je wil niet weten hoe lang het duurde voor ik ontdekte hoe je die ingevulde zoekwoorden kunt vinden. En ten tweede: mensen vullen alleen maar serieuze zoekwoorden in als ze op mijn blog komen. Zoals ‘ifuse’, ‘EDS’, ‘interactief voorlezen’ en ‘bosuball oefeningen’.

En uiteraard wordt mijn blog veel gevonden op ‘salami stinkt’. Dat zou voor ieder ander blog een vreemde zoekactie zijn, maar omdat mijn blog nu eenmaal zo heet, is dat niet zo gek.

Het zou dus een heel saai stuk worden als ik hier alleen al een artikel aan zou wijden. Zit niemand op te wachten.

8. Recepten doen het altijd goed

Maar niet bij mij. Want ik ben nu eenmaal geen keukenprinses.

En al dat koken zonder pakjes en zakjes… Wat dat betreft zou ik best eens gesponsord kunnen worden, want ik kan dus echt niet zonder. Creatiever dan een pastasaus met een blik tomatenblokjes en wat kruiden wordt het niet. Of een paar plakjes banaan in mijn havermoutpap.

9. Vragenlijstjes en tags

Been there, done that… En het was niet echt mijn ding.

Met de 30 day blog challenge ben ik best nog een eind gekomen en er zaten ook leuke onderwerpen bij. Maar liever doe ik gewoon maar mijn eigen ding.

10. Blogtips geven

Ik heb hier en daar bij ervaren bloggers weleens gelezen dat het weinig zinvol is om als kleine blogger blogtips te geven. Want hoe geloofwaardig kom je over als je bijvoorbeeld tips geeft om meer volgers op Instagram te krijgen, als je er zelf amper honderd hebt?

En daar ben ik het helemaal mee eens. Ik ga er dan ook echt niet aan beginnen. O wacht, wat heb ik nu net gedaan dan?

Om de tegenstrijdigheid helemaal compleet te maken, zou het natuurlijk leuk zijn als dit artikel ontzettend veel gelezen en op gereageerd wordt. Help jij daar aan mee? 😉

16 Comments

 • Ja hoor, ik help wel!!! hahaha. Wat een hilarisch stukje, en heel herkenbaar. Want ook voor mijn bestaande blog EN mijn nieuwe blog werken deze dingen niet / of ik heb er geen zin in (dat kan ook natuurlijk). Maar ja, onze blogs liggen ook wel een beetje in dezelfde categorie 🙂

  • Ik denk dat we genoeg hebben waar wij ons op aan moeten passen. Laat dat blog zich maar aan ons aanpassen! 😉

 • Hahaha, dit is toch wel een leuk lijstje! En in moet zeggen, die foto’s trekken altijd is toch ook echt niet te onderschatten! Alleen al daar ben je een dag mee bezig haha! Misschien moet je dan maar altijd salami achtige foto’s maken als je geen inspiratie hebt! :p

 • Super gewoon! Erg herkenbaar, dacht dat ik de enige was bij wie al die blogtips niet werkte

 • Superleuk.. Werkt bij mij ook niet. Winactie.. Reageert de winnaar niet. Ahum.. 2x he.. Zo hilarisch. Gewoon jezelf blijven.
  En doorgaan.
  Grt Annette

 • Haha, leuk om eens het omgekeerde te zien. Wat niét werkt (voor jou) in plaats van wat wel werkt!

 • Hahaha leuk te lezen. Die rijden om te posten. Dat is wel een dingetje. Nog nooit naar gekeken. En ik heb nog steeds geen flauw idee hoe ik de zoektermen kan vinden in GA.

 • Ok ik ben wel ontzettend benieuwd waar je die zoekwoorden kan vinden want dat weet ik dus niet.
  Leuk artikel. Ik heb ook geen pinterest. Geen idee wat het is maat volgens mij past het niet bij mijn blog.

  • Hihi, vanaf nu houd ik me ver van nr. 10 hoor! Meer zinnigs heb ik toch niet te melden. Maar ik snap nu waarom anderen het doen: ik krijg normaal nooit zoveel reacties! ?

 • Haha! Punt 5 vind ik wel heel belangrijk, en sommige andere minimaal, maar om veel van je andere punten moest ik lachen. Grappig blog!

 • Omdat je zo van lijstjes houdt, not. En omdat het al bijna woensdag 8 uur is. Heerlijke blog?
  Fijne woensdag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.